НОВИНИ


Екатерина Захариева: Доверието в съдебната власт е на нулата

8 4820 19.03.2015
Екатерина Захариева: Доверието в съдебната власт е на нулата
Екатерина Захариева

Доверието в съдебната власт е изключително ниско, никой не печели от това. Правят се стъпки в тази насока, нека да видим резултатите. Това каза началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева в предаването "Още от деня" по БНТ.


Хората се умориха да слушат за реформи, думата започва да е неприятна за хората. Има първи добри стъпки пример е съдебната реформа и изменението на закона за енергетиката. Всеки ще може да избира сам коя електрическа фирма да го обслужва. Има движение в тази насока, каза още началника на кабинета на президента Екатерина Захариева в предаването Още от деня по БНТ.

Хората се интересуват от въпросите за техните изборни права. Ние смятаме, че трябва да се обсъдят три въпроса: мажоритарен вот, задължително гласуване и дистанционното гласуване. Възможно е референдум да бъде насрочен заедно с местните избори, категорична бе Захариева. Най-големият дефицит е усещането за справедливост.

Доверието в съдебната власт е изключително ниско, никой не печели от това. Правят се стъпки в тази насока, нека да видим резултатите, каза Захариева.

Важно е да се възобнови работата по закона за обществените поръчки. Има много плюсове и минуси за Шенген. Ние смятаме, че ще видим само плюсове от влизането в Шенген. Активният енергиен съюз и ролята на България трябва да бъдат приоритетни. Нормално е да има различни мнения в плуралистичният свят, допълни Захариева.

 Критиките по отношение на изказването на президента от БСП и ДПС не бяха защитени, смята Захариева. Критиката ни не е към Русия, а към нейната политика и неспазването на международното право, завърши Захариева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама