ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 10 ноември

0 3893 09.11.2008
Предстоящо на 10 ноември

Президентът Първанов е на официално посещение в Република Аржентина; общински съветници и районни кметове от ГЕРБ към Столична община посещават Брюксел; металурзите от „Кремиковци” протестират; също и хората с увреждания.


 

Президентът Георги Първанов е на официално посещение в Република Аржентина по покана на президента Кристина Фернандес де Кирхнер. В българската делегация участват министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, постоянният представител на България в ЮНЕСКО посланик Ирина Бокова, заместник-министрите на външните работи и на икономиката и енергетиката Милен Керемедчиев и Явор Куюмджиев.

Заместник-министърът на отбраната Спас Панчев ще участва в разширеното заседание на Съвета Общи въпроси и външни отношения на Европейския съюз.
Министрите на външните работи и на отбраната ще обсъдят развитието на Европейската политика за сигурност и отбрана, инициативите на френското председателство в областта на ЕПСО и операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина.

Вицепремиерът Ивайло Калфин ще даде пресконференция от Брюксел по видеоконферентна връзка след заседанието на Съвета на външните министри
. Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще участва в заседанието на Съвета по общи въпроси и външни отношения на Европейския съюз. Пресконференцията ще се състои в 17 ч. български време.

По покана на евродепутат Душана Здравкова група от общински съветници и районни кметове от ГЕРБ към Столична община ще бъдат на посещение в Брюксел. Целта на обучението е обмен на добри практики и добро бъдещо сътрудничество между район Валенсия и Столична община.

От 8.00 часа започва протестът на металурзите от „Кремиковци” пред храм-паметник „Александър-Невски”. Протестът ще продължи с шествие до Министерство на икономиката и енергетиката.

Втори национален протест на хората с увреждания ще се проведе пред сградата на Министерски съвет от 11 часа. В протеста ще се включат национално представителните организации на хора с увреждания и организации за хора с увреждания

Министър-председателят Сергей Станишев ще открие реализирания проект за удвояване на булевард „Кукленско шосе” от Районна митница – Пловдив до път II-86 (София – Пловдив – Асеновград – Смолян), на стойност 3 993 025 лв. Събитието ще започне от 11.00 часа.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се включи в обобщителната дискусия на Националната младежка среща на БСП, която се провежда в зала „България” в Конгресния център на Панаирния град в Пловдив.

От 11:00 часа, в хотел “Радисън”, зала “Александър” ще се проведе дискусия, на която НДСВ ще обсъди идеята си за създаване на Закон за публично-частното партньорство с работодателски организации, браншови съюзи и държавни институции. По време на дискусията ще присъства лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

„Проектът за Семеен кодекс и новите семейства в България” е тема на кръгла маса, която ще се проведе в Народното събрание. Форумът е организиран от Института за правни науки при БАН с подкрепата на Комисията по правата на човека и вероизповеданията и Центъра за изследвания и политики за жените. Кръглата маса ще започне в 13.00ч. зала 134 на Народното събрание пл. „Княз Александър І” №1

Омбудсманът организира публична дискусия по Законопроекта за управление на етажната собственост от 18.00 ч. в читалище „Славянска беседа”(ул. „Г.С. Раковски” № 127)

В Министерството на земеделието и храните ще се проведе среща между ръководството на ведомството и зърнопроизводители във връзка с техните исканията. В срещата ще участват представители на ДФ „Земеделие”. Срещата ще се състои в зала „Малък Колегиум” от 13.00 часа.

От 10.00 часа в Зала 6 на НДК ще се проведе съвместно работно заседание между Конфедеративния съвет на КТ „Подкрепа” и Координационния съвет на КНСБ, на който ще бъдат уточнени по-нататъшните протестни действия.

Европейската комисия на Ландтага на Баден-Вюртемберг е на посещение за политически консултации в София. По време на престоя си депутатите от Ландтага ще се срещнат за политически разговори със заместник министър-председателя и министър по управление на европейските фондове, д-р Меглена Плугчиева, с министъра на правосъдието Миглена Тачева и с министъра на вътрешните работи Михаил Михов.

Кметът на София Бойко Борисов ще посети Дом № 1 за стари хора
в кв. „Дървеница” (ул.„Пловдивско поле” № 8. ), район „Студентски” в 11.30 ч.

От от 9.00 до 14.00 часа в голямата зала на хотел “Глория Палас” ще се проведе работна среща за представяне на ръководството „ Прилепите –методика за изготвяне на оценка за въздействието върху околната среда и оценка за съвместимост”.

В Столичната библиотека ще бъде открита пътуващата изложба „Живот без тютюнев дим” от 15.00 часа. Изложбата е част от съвместен проект на Министерството на здравеопазването и Дома на хумора и сатирата в Габрово, осъществяван в рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето в Република България 2007 – 2010 г.

Супермаркети Пикадили са домакини на Дните на Американската кухня.
Събитието ще се състои от 12.00 часа в Супермаркет Пикадили в Mall of Sofia (бул. „Александър Стамболийски” 101).

Министър Чакъров ще направи в понеделник първи копки на пречиствателните станции в Шумен и Попово, които се финансират от ИСПА. Първата копка на пречиствателната станция в Шумен ще се състои от 11.00 часа. Копката на пречиствателната станция в Попово ще се състои от 13.00 часа.

Фондация за околна среда и Институтът за зелена политика организират работна среща на тема: „Проектът АЕЦ „Белене” – митове и реалност”. Срещата се организира под патронажа на г-н Пламен Юруков. Работната среща ще се проведе от 14.00ч. в заседателната зала в сградата на община Свищов.

Изложба живопис „Пиринският край в картини” на художника Димитър Михайлов ще бъде открита в 17.00 часа в централата на ВМРО ул. “Цар Симеон” № 26

Екипът, работещ по проект „Динамика и тенденции на развитието на град Варна за 20-те години на преход” при Икономически университет – Варна, ще даде пресконференция от 13 часа в зала 205 на учебното заведение.

Ден на отворени врати на 10 ноември обявява Парк хотел „Пирин” – Сандански.
В понеделник специални автобуси на всеки кръгъл час ще возят гражданите на Сандански от центъра до комплекса. Парк хотел „Пирин” е пилотен проект на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) в раздел „Уелнес хотели”.

Народния представител от НДСВ Минчо Спасов ще даде пресконференция
в Централата на НДСВ - Ямбол от 14:00 часа.

Традиционен поход „По стъпките на Бедредин” организира културно-просветното дружество „Родно Лудогорие” от 8. 30 часа в Градската художествена галерия в Силистра с кратка програма и лекция на професор Христо Матанов.

Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа – клон България започва реализацията на уникален проект за еко-образование “Западна Стара планина за деца”. Проектът ще бъде официално обявен за открит от 10.00 ч. в база „Минкови бани”, с. Спанчевци, област Монтана. 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама