НОВИНИ


Нехорошо, братушки! Русия искала 35 млн за ремонта на военните ни самолети

43 5770 21.03.2015
Нехорошо, братушки! Русия искала 35 млн за ремонта на военните ни самолети
Николай Ненчев

Не виждам нищо лошо други страни-членки на НАТО да извършват дейността по охраната на въздушното ни пространство заедно с нас, каза днес във Велико Търново министърът на отбраната Николай Ненчев. Самолетите ни "МИГ-29" вероятно ще бъдат ремонтирани в Полша. В министерството получили оферта от Русия за 35 млн.лв.


Тази оферта е много висока. В момента водим преговори с Полша и вероятно там ще бъдат извършени нужните ремонти, каза Ненчев.

 

Координационния център на НАТО у нас ще заработи до края на годината и ще бъде ситуиран в сградата на МО2 до "Пирогов". В него ще работят 40 офицери, като половината от тях ще бъдат български военни.

 

Преди седмица Министерският съвет е взел решение да възложи чрез директна процедура поръчката за нови униформи на армията. Тя ще де изпълнява от "Интендантско обслужване". Аз много силно подкрепям идеята, която е типична за държавните военно-оръжейни предприятия да се възлага пряко на тях, без да обявяваме обществени поръчки, каза Ненчев и даде пример как при подобна процедура е спечелила частна компания, но е възложила на държавно предприятие да е подизпълнител.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама