НОВИНИ


Щангист пред Фрог: Ние сме най-бедни, затова ни хващат с допинг

8 5002 23.03.2015
Щангист пред Фрог: Ние сме най-бедни, затова ни хващат с допинг

Ние сме най-бедни и затова ни хващат с допинг. Това призна пред Фрог щангист, който поиска да остане анонимен.


Защо не попитате как английските футболисти играят 3 пъти в седмицата по 90 минути и са като роботи-всичко мачкат по пътя си? Защо не попитате как плувецът Майкъл Фелпс спечели толкова олимпийски медали? Има една истина и тя е, че всички спортисти, които са постигнали успех, свръх човешките способности на физиката си, са взимали забранени вещества. Спортът не е това, което беше. Спортът е бизнес и употребата на допинг се е превърнала в неразделна част от него. И който и да ви приказва нещо друго-лъже, категоричен е състезателят.

Той призна, че всички знаят какво точно взимат и са наясно, че става дума за забранени хапчета. Разчита се на късмет. Лошото е, че нас ни съдират от тестове, които особено след олимпийските игри в Москва станаха непрестанни. Атаките не са само към нас. Спомнете си, че през миналата година 9-ма щангисти на Азербайджан „изгоряха” също заради допинг. Вижте кои страни са атакувани и това трябва много да ни говори, убеден е той. По думите му вместо да си кажем истината, сега щангите са се разделили на три лагера.

В първият е Иван Абаджиев, който казва, че навремето на него и спортистите му са направили диверсия. Вторият лагер се обособява около бившия шеф на федерацията Антон Коджабашев, който е убеден, че наследникът му Неделчо Колев трябва да е отговорен за случващото се в момента с щангистите. От своя страна пък Колев се държи в стил: „Не знам какво се е случило”. И едно време и сега, винаги се е взимало допинг. Кого и как решават да проверят, какви ще се окажат резултати от тестовете, всичко това се върти много високо, където са големите пари, заключи той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама