НОВИНИ


Стоилов: Да не говорим за мол, там вече убиват

41 5767 24.03.2015
Стоилов: Да не говорим за мол, там вече убиват
Депутатът от „БСП Лява България” Янаки Стоилов Булфото

БСП започва усилена подготовка за местните избори. В партията са започнали разговори какви ангажименти ще бъдат поети пред всяка една от общините. Ангажиментите към общините ще бъдат основно в 10 направления.


Това заяви депутатът от „БСП Лява България” Янаки Стоилов в сутрешния блок на БНТ. „Специално внимание обръщаме на повишаване на заетостта и доходите”, каза Стоилов. Той обясни, че всеки кандидат за кмет ще трябва да се подготви с проекти, които да могат да бъдат реализирани веднага след изборите.

„Неолибералният капитализъм изпива силите на всички. Необходими са много социални и радикални промени. На конгреса ще приемем специално обръщение. Трябва да си вземем поуките и да не разочароваме повече избирателите си”, заяви депутатът.

„В БСП има хора с лидерски качества. Има председател на БСП и председател на ПЕС и ние трябва да се възползваме и от двамата”, смята Стоилов. „Не мога да коментирам дали Сергей Станишев ще се върне начело на БСП. Той е член на партията и председател на ПЕС”, добави той. Според Стоилов, въпросът Станишев да застане отново начело на партията не стои. „Целта пред ръководството на партията е да я сплоти и БСП да се яви силна на изборите”, посочи той.

„Местните избори тепърва предстоят. Вотът в Сърница не е показателен. Нашата цел е да имаме кандидати в почти всички общини и населени места. Ние ще предложим радикална лява политика за изход от кризата и за по-добър живот. Напреднали сме доста в развитието на нашата политика за местната власт”, каза Стоилов. Той отказа коментар и нарече „медийни спекулации твърденията, че Корнелия Нинова ще бъде кандидатът на левицата за кмет на София.

От левицата продължават да отчитат като голям проблем младежката безработица и си поставят като приоритет включването на повече млади хора в политиката. „Дайте да не говорим за мол, защото в моловете вече убиват”, коментира той идеята на колежката си Мая Манолова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама