ПОЛИТИКА


Атанасова: БНБ не отговори на въпроса кой е виновен за КТБ

26 5735 24.03.2015
Атанасова: БНБ не отговори на въпроса кой е виновен за КТБ
Десислава Атанасова

Предметът на нашата анкетна комисия не е оставката на Иван Искров, а установяване на фактите и обстоятелствата около източването на КТБ, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. Не успяхме всеобхватно да изясним ситуацията, останаха незададени въпроси. Но се установи, че БНБ нямаше отговор на въпроса кой е виновен от гледна точка на банковия надзор за случилото се в КТБ, каза тя.


Имало липса на информации и анализи по отношение на източниците на издължаване на кредитите и липса на актуални финансови отчети, добави Атанасова.

Информацията, която е банкова тайна, се разследва от прокуратурата. Важно е за българските граждани да се разплете всичко това, още по-важно е да направим изводите така, че да има законодателни предложения за стабилна банкова система.. Атанасова настоя за конкретни предложения.

По темата за цесиите тя каза, че има законодателна промяна в тази посока. Очаква се утре или до края на седмицата временният синдик да бъде назначен. Предварителните съждения ще са необосновани. по-добре е синдикът да си влезе в правата и да чакаме неговия анализ, посочи депутатът.

Следващата седмица отново ще има заседание, вкл. с представители на онези, които са наблюдавали процесите в КТБ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама