СВЯТ


Прокуратурата: Вторият пилот нарочно разбил самолета

6 5907 26.03.2015
Прокуратурата: Вторият пилот нарочно разбил самолета
Вторият пилот Андреас Лубиц Фейсбук

Вторият пилот на разбилия се във френските Алпи „Еърбъс” A320 умишлено не е пуснал първия пилот в кабината на самолета, съобщи CNN, позовавайки се на прокурора на Марсилия Брис Робен.


По данни на прокуратурата, първият пилот е бил заключен извън пилотската кабина и не е бил пуснат да влезе. По думите на Робен, вторият пилот е искал самолетът да се разбие.

По-рано авиационните експерти коментираха изтеклата информация за записа от черната кутия на катастрофиралия над Алпите самолет, като заявиха, че смърт или припадък може да е причина за това пилотът или пилотите да не са предотвратили сблъсъка на самолета с планината.

Вторият пилот е 28-годишен германец, казва се Андреас Лубиц. В първите 20 минути двамата пилоти разговарят приятелски, след това стават лаконични. Тогава капитанът отправя молба към втория пилот да поеме управлението, докато той отиде до тоалетната.

Докато е сам в кабината, Лубиц започва снижаване. Той е използвал бутони от системата за мониторинг, за да ускори спускането и действията са били съзнателни. "Чуват се няколко викове от капитана да бъде пуснат в кабината, безуспешно. Чука по вратата, но няма никакъв отговор. До момента на катастрофата се чува дишането на втория пилот в кабината", казва френският прокурор.

Робен отказва да определи действията на пилота като самоубийство. "Не е имал причина да прекъсне връзката с други самолети. Дишането му е било нормално. Можехме да чуем викове минути преди самолетът да се разбие"

"Дишал е нормално, не е промълвил и дума", казва Робен. "Абсолютна тишина в пилотската кабина. Нищо, нито дума през последните 10 минути", повтаря френският прокурор. Според Робен най-вероятната интерпретация е, че пилотът е отказал да отвори и е разбил самолета. "Намерението е било да разруши самолета", казва френският прокурор.

По-рано германската прокуратура в Дюселдорф потвърди, че по време на критичните последни минути в кабината е имало само един пилот.

Припомняме, че във вторник самолет на германската компания „Джърмънуингс" се разби във френските Алпи, при което загинаха всички 150 души на борда.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама