НОВИНИ


Къщата на пилота камикадзе под обсада

2 4988 26.03.2015
Къщата на пилота камикадзе под обсада
Вторият пилот Андреас Лубиц Туитър

Служители на германската полиция са обградили дома на Андреас Лубиц, втория пилот на самолета „Еърбъс” А320, който се разби на 24 март в Южна Франция. Охранителните мерки около къщата в град Монтабаур, Западна Германия, са предприети, след като стана ясно, че Лубиц умишлено е предизвикал катастрофата, при която загинаха 150 души, съобщава Би Би Си.


В момента разследващите са насочили усилията си към разследване на миналото на пилота и ще разговарят с неговото семейство. Това, което ще се опитат да разберат, е дали е дължал пари, бил ли е недоволен от нещо и т.н. Ще се разровят по-сериозно в религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов.

Андреас Лубиц е бил член на частен летателен клуб в Германия - LSC Westerwald. Освен това е бил бегач и е участвал в местни състезания, според официалната информация в общината, съобщава АФП.

Профилът на Лубиц във Фейсбук пък изведнъж изчезна. Най-вероятно поради мерки за сигурност е бил деактивиран. На негово име вече има няколко страници в социалната мрежа, но всички са създадени днес и има публикувани новини относно случилото се, но не и негова лична информация или снимки.

Френският прокурор Брус Робинс обясни, че пътниците от полет 4U 9525 са осъзнали, че падат, едва в последните мигове на полета. Това ставало ясно от записа, който експерти успяха да измъкнат от счупената черна кутия. „Чуваме писъци едва в последните моменти на записа”, обяснява Робинс.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама