НОВИНИ


Горанов потвърди новината на Фрог, кой ще е шеф на БНБ

5 4495 27.03.2015
Горанов потвърди новината на Фрог, кой ще е шеф на БНБ
Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов потвърди новината на Фрог за това, кои ще са кандидатите за шеф на БНБ. Става дума за Димитър Радев и Николай Георгиев.


Горанов уточни, че въпросът е много сериозен и затова проучват внимателно хората, още повече, че държавата ни не разполага с достатъчно подготвени специалисти за тази длъжност. Финансовият министър обясни още, че ще се търси консенсус между всички партии от управляващата коалиция, както и от опозицията.

 

"Няма как да бъде проверен произхода на 1 евро, някой може да го е дарил на гарата в Брюксел", заяви Горанов на въпрос дали се проверява произхода на парите на инвестиционната група "Люксембург инвестмънт къмпъни 33" (LIC33), която миналата седмица обяви, че купува 43-процентовия дял на Цветан Василев в БТК, както и дяловете му в "Национално управление радиотелевизионни станции" (НУРТС), във военната фирма "Авионамс", в агенция ГАРБ, мултиплекса "Фърст Диджитал" и "Дунарит".

 

В парламента Горанов обясни, че 247,6 млн. лева са били парите на държавни дружества и предприятия в КТБ към края на юни 2014-та година. По думите му това били банковите средства на общо 65 такива държавни компании.

 

Вижте тук какво публикува Фрот нюз преди изявленията на Владислав Горанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама