НОВИНИ


Канада: Работим за безвизов режим с България

2 4652 27.03.2015
Канада: Работим за безвизов режим с България
Крис Алекзандър и Румяна Бъчварова

Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България. Това каза министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър по време на срещата си с вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Отава.


Бъчварова е на двудневно посещение в Канада. Тя отиде там, след като около 10 дни беше на предварително планирано посещние в САЩ. Там се срещна с шефовете на различни служби за сигурност. Бяха подписани двустранни спогодби за взаимопомощ и сътрудничество.

 

В рамките на първата визита в Канада, вицепремиер  Бъчварова разговаря и с канадския си колега по обществена сигурност и извънредни ситуации Стивън Блейни. Тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци.

Своеобразна спирка в посещението на вицепремиера Бъчварова беше и канадският парламент, където бе проведен работен обяд с групата за приятелство между Канада и България.  "Вашето присъствие тук днес само по себе си допринася за  задълбочаването на връзките между нашите две страни", каза сенатор Йона Мартин, заместник-председател на групата за приятелство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама