НОВИНИ


Агенцията за закрила на детето влиза в "Бойчиновци"

1 4779 27.03.2015
Агенцията за закрила на детето влиза в "Бойчиновци"

Експерти на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) влизат от днес на посещение в поправителния дом за непълнолетни в Бойчиновци, съобщиха от институцията.


 Посещението е във връзка с тревожни данни за положението на непълнолетните деца, лишени от свобода в дома в Бойчиновци, изнесени в Аналитичен доклад за състоянието на местата за лишаване от свобода от Националния превантивен механизъм към Омбудсмана на Република България и писмо на Български хелзинкски комитет.

 

Целта е експертите на ДАЗД да се запознаят на място с условията в институцията, с нуждите на децата, които изтърпяват присъди, или са с наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража", гарантирани ли са и как правата им, съгласно Конвенцията на ООН за правата на детето.

 

Ще бъде проучена социалната и корекционната работа с децата, честотата и начините на осъществяване на контакти с роднини и близки, предприеманите действия за защита от насилие и подготовката за успешна ресоциализация на момчетата, се казва в съобщението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама