НОВИНИ


Янаки Стоилов: Лекарите са пред дилемата евтаназия или реанимация

15 5730 27.03.2015
Янаки Стоилов: Лекарите са пред дилемата евтаназия или реанимация
Янаки Стоилов

Корупцията е надпартийна и мултипартийна, заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в „Панорама” . Може ли капитализъм без корупция, попита той.


Отговор на този въпрос даде антропологът Харалан Александров. Той обясни, че корупцията се е появила преди социализма и капитализма. Тя е заложена у човека.

 

След изборите се очакваше БСП да бъде конструктивна опозиция. Решихме, че с оглед резултата, който ни отредиха избирателите, няма как да се впишем в управлението. Вижда се, че при заявените от управляващите реформи най-бедните трябва да плащат сметката за всички ограничения. Когато поставяхме темата за дълга, тогава питахте ли къде е опозицията. Ние почти единствени поставихме въпроса, че държавата трябва да се грижи за общинските и държавните училища. Чувал съм лекари да говорят, че днешната дилема пред българското здравеопазване е реанимация или евтаназия, заяви зам.-председателят на БСП и обобщи: В момента нямаме национална, а сервилна политика.

 

За нас е важно кандидатите ни да могат да могат да решават проблемите на местно ниво - всяка малка община да има вода, да има канализация в по-големите, да могат хората да получават социални услуги, общините да покриват най-малко 50% от таксите за детските градини, във всеки областен град да има денонощна аптека, защото това вече липсва на много места, каза депутатът от левицата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама