ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 13 ноември

0 3880 12.11.2008
Предстоящо на 13 ноември

Заседават НС; МС; СОС; премиерът Станишев се запознава с работата на специалната група за противодействие на престъпления с европейски средства по програма САПАРД; откриват Седмица на руското кино в Пловдив.


 

Редовно заседание на Народното събрание ще се проведе от 09.00 часа.

Заседание на Министерския съвет
ще се състои от 10.00 часа.

Столичният общински съвет ще заседава от 10.00 часа.

Премиерът Сергей Станишев ще се запознае с работата на специалната група за противодействие на престъпления с европейски средства по програма САПАРД. Спецзвеното, което е под ръководството на Върховната касационна прокуратура, се помещава в сградата на Националната следствена служба на бул. „Г. М. Димитров” в столицата. В срещата ще се включат вицепремиерът по еврофондовете Меглена Плугчиева, министрите Миглена Тачева, Валери Цветанов и Михаил Миков, главният прокурор Борис Велчев и председателят на ДА „Национална сигурност” Петко Сертов.

От 09.30 часа в гранд хотел „София” ще бъде открита Годишната международната конференция на Българското ядрено дружество “Ядрената енергия за хората”. Конференцията е под патронажа на президента на Република България и ще се проведе от 13 до 15 ноември 2008.

От 12.00 часа в Официалната зала на Столична Община Орденът на рицарите тамплиери Велик Приорат България ще дари енциклопедии на английски език за деца между 6 и 9 години. Участие ще вземат Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България, Йорданка Фандъкова, заместник-кмет на София.

Дискусия на тема „Жертвите на ПТП – жертви и на Закона?”, организирана от народният представител Светослав Спасов, ще се проведе от 11.00 ч. в зала „Огледална” на Народното събрание.

Видеомост София - Москва на тема „Външнополитическите аспекти в посланието на президента на РФ към Федералното събрание” ще се състои в 12,00 часа. Той ще бъде осъществен от Руския информационен център на РИА Новости в София в хотел Хилтън.

Осмото издание на Национална конференция „Системи за управление на бизнеса” ще се проведе от 09.00 часа в хотел „Шератон”.

Заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова ще присъства на представянето на резултатите от проекта „Младежта и пътната безопасност”, осъществен от сдружение „Отворена младеж”. Събитието ще се проведе от 15.00 часа в информационния център на Представителството на Европейската комисия в България, ул. Московска № 9.

Национална агенция "Пътна инфраструктура" насрочва среща на ръководството с директорите на всички Областни пътни управления.

Срещата е във връзка с подготовката и състоянието на републиканските пътища за зимния сезон и ще се проведе от 10.00 часа в сградата на НАПИ.

От 14 ч. екипът от чуждестранни хирурзи, екипът от МБАЛ "Токуда Болница София", и президентът на Остеоцентър – България д-р Румен Хичев ще дадат пресконференция в сградата на Токуда Болница София в конферентната зала на 9 етаж. Поводът са извършените безвъзмездно операции на три деца с вродени тежки гръбначни деформации (сколиоза) в МБАЛ "Токуда Болница София". Ще присъства и майката на едно от оперираните деца.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще бъде патрон на международна конференция „Железопътен форум – 2008”. Събитието ще се проведе в сградата на Националния дом на науката и техниката, ул. Г.С. Раковски №108 от 9.30 часа, а от 12.30 е предвидена пресконференция на организаторите.

Българско дружество за защита на птиците организира пресконференция в БТА от 11.00 часа.

В 10.00 часа в Аулата на Софийския университет “Климент Охридски” ще се проведе Национална студентска конференция на тема: „Българските студенти – образование, ценности, политика”. В същия час в зала едно започва и лекция на проф. Рудолф Симек на тема: „Скандинавската митология”. Във факултета по журналистика и масова комуникация в 10.00 часа ще започне кръгла маса на теме “„Университетската книга в България””. От 13.00 часа в зала две на университета започва научна конференция на тема: „Българската наука за администрацията и управлението”. От 18.00 часа в журналистическия факултет ще бъде представена за пръв път сборника „Имиджът на Балканите: исторически подходи и комуникационни перспективи”, съставител доц. Минка Златева. В 19.00 часа в зала две на Софийския университет започва литературна вечер на тема „Време, гняв”. В 19.00 часа в театралната зала на университета започва прожекцията на българския филм “Дзифт”.

Новоучредената партия "Обединени социалдемократи" организира пресконференция от 12.00 часа.

Дискусия на тема: "Кризата - европейският хал на българския пчелар" е организирана в БТА от 15.00 часа.

Пресконференция на тема Девето международно изложение на проекта Световно образование – Кандидатстудентски салон – прием 2009.е организирано в София прес от 11.00 часа.

"Да съхраним храма на Кибела - да бъдем мъдри потомци" е темата на кръгла маса, инициирана от кмета на Община Балчик, която ще се проведе в Националния археологически музей в столицата. В дискусията, на която ще присъстват видни интелектуалци, историци, представители на държавната власт и медии, кметът Ангелов ще настоява за промени в законодателството, които ще гарантират опазването на археологическите открития.

Седмица на руското кино в Пловдив ще се открие в четвъртък в кино Лъки синема. Пресконференция по този повод ще се проведе от 15:00 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив.

Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. организира във Видин семинар за представителите на регионалните и местни власти и медиите в Северозападния район за планиране. Семинарът ще бъде открит от ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт” Нели Йорданова. Събитието ще се проведе от 10.00 часа в регионалния пресклуб на БТА.

От 12.00 часа в Капитанската зала на хотел България ще се проведе пресконференция на новото политическо формирование „Движение напред”. Участие ще вземат председателят на Земеделски Народен Сьюз - Стефан Личев, областният координатор на ЛИДЕР Бургас – Димитър Колев и председателят на Областния комитет на ВМРО Бургас – Георги Дракалиев.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама