СПОРТ


Шефът на музея на ЦСКА за Фрог: Поклон на Стоичков за "Златната топка"

3 4713 31.03.2015
Шефът на музея на ЦСКА за Фрог: Поклон на Стоичков за "Златната топка"
Христо Стоичков и Сашо Манов ЦСКА

"Поклон за вас, че изпълнихте обещанието си. Думата е спазена, благодаря ви. В музея има много големи отличия, но "Златната топка" и "Златната обувка" ще бъдат над всичко. Това каза директорът на музея на ЦСКА легендарният спортен журналист Александър Манов по време на връчване на отличията от Христо Стоичков.


Какво да ви кажа за Стоичков? Ицо е вечният, той ще бъде вечен, добави Манов.

В присъствието на легенди, фенове и шефове Христо Стоичков връчи на армейския музей  реплики на "Златната обувка" и "Златната топка". По всеобщо признание това ще са най-ценните експонати в него за всички времена.

85-гдишният Сашо Манов  сподели още, че мечтае един ден да има специална зала за музей на ЦСКА на един нов стадион, а феновете в нея да посреща восъчна фигура на най-добрият български футболист за всички времена Христо Стоичков.

Бат`Сашо, искрено ти благодаря за това, което си направил за ЦСКА. През 1984 година, когато дойдох тук, благодарение на теб знаех какво е ЦСКА. Тези отличия си ги заслужил. Минаха доста години, откакто ми връчиха двата трофея, никога не съм казвал, че сам съм ги спечелил. Връчвам ти ги на теб, за да ги сложиш там, където решиш. Това копие на "Златната топка" не е мое. То е за всичките ми колеги и приятели, които са ми помогнали и са ме учили по време на моята кариера. Някои от тях са тук, видях и бат`Стойо преди малко, други не са сред нас - Симо Манолов, Ването Колев, които дойдоха да ме вземат от Харманли. Благодаря и на бате Стоян Йорданов, на Цецо Атанасов, които бяха до мен, когато тръгвах тук. Впоследствие работих с г-н Пенев, с Петър Жеков, с още една легенда, лека му пръст - Любо Царев, заяви Камата при специалното предване на "Златната топка" и "Златната обувка"
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама