ПОЛИТИКА


Д-р Б. Миланов за Фрог: БНБ нарушава собствените си заповеди

7 5835 31.03.2015
Д-р Б. Миланов за Фрог: БНБ нарушава собствените си заповеди
Д-р Борислав Миланов

Председателят на Зъболекарския съюз д-р Борислав Миланов посочи поредното нарушения на БНБ по казуса КТБ по време на анкетната комисия. Той попита ръководството на БНБ дали има извършено плащане в размер на 30109210 лв. на 26 юни съгласно решение на Управителния съвет на БНБ от 25 юни. Той подчерта, че с това плащане е извършено нарушение на решение №73 от 20 юни, според което банката прекратява всякаква банкова дейност и всякакви плащания.


Димитър Костов от Централната банка оправда плащането по следния начин: Имаше изплащане на ценни книжа, което е извън КТБ. Имаше падеж и плащанията трябваше да отидат там където им е мястото. Но това не се отнася за кредитния портфейл на КТБ. 

 

„Падежи имаше и след това. В началото на август имаше падеж около 150 млн. Защо не е изплатен този падеж на тези чужди облигационери?! Кой ще отговори? Кого лъжем? След като е спряно плащането по смисъла на заповед № 73 от 20 юни, това означава, че банката спира всякакъв вид дейност. Защо мислите, че не допускат делото по същество да се разгледа?!, коментира пред Фрог нюз Миланов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама