НОВИНИ


СКАНДАЛНО! Сигнал до посланиците на ЕС за натиск от ВСС

20 10448 01.04.2015
СКАНДАЛНО! Сигнал до посланиците на ЕС за натиск от ВСС

Сигнал до всички посланици на ЕС за натиск от страна на ВСС е изпратил редови следовател от прословутата Столичната следствена служба. Влади Цанков е информирал и българските институции за това, че Мария Кузманова, като член на ВСС се е свързала с лекуващите лекари на следователя, за да „всее страх”, ако решат да му издадат болничен.


Самият Цанков твърди, че е готов да се яви на всякакви медицински комисии, за да докаже, че наистина е закъсал със здравето. Допълва, че натискът, който се упражнява върху него  е огромен. Свързахме се с един от посланиците, който заяви, че това не е единствения сигнал за подобен  натиск в съдебната система. Той  реши да предостави писмото на Фрог нюз. В него се казва:

 

Уважаеми господа,

 

Обръщам се към Вас във връзка с поведение на г-жа Кузманова, от което меко казано съм възмутен. Същото граничи с превишаване на правата,  дадени и от ЗСВ и Конституцията на РепубликаБългария. Случаят е следният:

 

Преди около седмица лекуващата ми лекарка д-р Елка Стойчева ме уведоми, че въпреки заболяването ми, което предполагаше издаването ми на болнични листове, тя не смее да ми издаде същите, тъй като е възникнал тежък конфликт с ръководството на болничното заведение, в което работи. Проблемът е възникнал във връзка с писмо от г-жа Кузманова, като член на ВСС до управителя на болницата. Писмето не ми беше предоставено, но от разговора ми с д-р Стойчева разбрах, че въпросното писмо е всяло страх сред лекарите.

 

Необяснимо е за мен защо лекарите не желаят да ми издават съответната медицинска документация, след като аз не съм в добро здравословно състояни. Останах, меко казано учуден, че лекарите знаеха за  някакво образувано дисциплинарно производство срещу мен. Явно г-жа Кузманова си позволява едва ли не да упръжнява контрол и натиск над действията на лекари и да разгласява срещу кого има образувано дисциплинарно производство. От всичко това излиза , че те се опитват да ми помагат да се укривам.

 

Във връзка с образувано дисциплинарно производство в СГП от административния ми ръководител г-н Христо Динев, бях упълномощил адв. Наталия Кръстева-САК, да ме представлява по това производство. По необясними причини за мен същото не приключи при г-н Динев, а цялата препска е изпратена  предполагам във ВСС.  Тук е мястото да отбележа, че предварително ми бе съобщено,  че не само че ще бъда наказан, нещо повече.  Казаха ми и какво ще ми бъде наказанието- Намаляване на трудовото възнаграждение или дисциплинарно уволнение. този факт доказва , че справедливост не мога да очаквам, както и че всичко е предрешено. Това е равносилно да се произнася осъдтелна присъда срещу дадено лице, още преди да е започнало и допълнителното разследване, което за мен е страшно, като юрист!

 

Адв. Наталия Кръстева , която ме представляваше пред СГП  и се е обадила лично на г-жа Кузманова. Тя от своя страна е заявила на адв. Кръстева, че следва да приеме документи  по някаква препска. Адв. Наталия Кръстева не е упълномощена от мен да ме представлява за нищо друго, освен упоменатото производство пред СГП, да приема документи от мое име във връзка с прозводство пред ВСС, за което аз не съм уведомен. Има  изричното пълномощно по преписката, в което ясно, че адв. Кръстева може да ме представлява само по производството. От разговора с дв. Кръстева останах с впечетление, че г-жа Кузманова поставя под съмнение, както моя професионализъм,  така и този на адв. Кръстева.

 

Считам, че поведението на г-жа Кузманова, предвид всичко изложено до тук и доказуемо, говори за тенденциозност, преднамереност, предрешеност на дисцплинарно производство , ако има образувано такова, тъй като до момента аз не съм уведомен. това е  поредната предпоставка и докозателство, че срещу мен няма да бъде воден справедлив прцес.

 

Моля за спешно съдействие!

 

 Столичното следствие се прочу през последните две години с поръчкови разследвания, възложени директно от модела КОЙ. Нито едно дело, обаче не е приключило в съда. Някои от тях, като това за „убийците на Пеевски”, приключиха с пълно фиаско. Има предположения, че дела се завеждат срещу определени хора с цел да бъдат притиснати по всевъзможен начин. Не е тайна, че на разпит се викат дори журналисти, дръзнали да се опълчат срещу порочния модел. Аналогично е и положението на разследващите в самата служба, които не искат да изпълняват поръчки. Обичайно към тях също се пристъпва радикално-образуват им се проверки, дела и т. н. , за да може да бъдат извадени от системата по най-бруталния начин. Вътрешни хора твърдят, че Столичното следствие е разделено на два лагера, като към първата група спада т. нар. Политбюро. Казват, че именно на него разчита КОЙ, за да си разчиства сметките с противниците си. Източници на Фрог споделиха нещо още по-скандално. А то е, че членовете на Политбюро били информирани, че ако се подчиняват на указанията "отгоре", ще се ползват с допълнителен 7 годишен имунитет. Това означава, че никой няма да може да ги закача през този период и да им търси каквато и да е отговорност. Още по-абсурдно е, че следствието не се подчини на петкратното разпореждане на Апелативния съд, който поиска тефтерите на Филип Златанов, за да се запознае с оригиналите. Вместо да ги предостави, така както повелява законът, веществените доказателства изненадващо изчезнаха при мистериозни обстоятелства.  И за този скандален гаф на никого не бе потърсена отговорност.

 

Факт е, че следовател Цанков пръв надигна глава и разкри, че има много гнило в Столичното следствие и ВСС. Любопитно ще е да разберем, дали това ще му коства здравето, кариерата или.... нещо повече.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама