АКТУАЛНО


Адвокат даде на прокурор циганите за "Българите на кайма!"

10 5689 01.04.2015
Адвокат даде на прокурор циганите за "Българите на кайма!"
Циганчетата от "Надежда"

Адвокат Момчил Пантелеев изпрати сигнал до Районната прокуратура в Сливен, след като в репортаж по Нова телевизия цигани от сливенското гето, наречено „Надежда“, отправиха цинични обиди и заплахи към българския етнос. Любопитно ще е да видим дали прокуратурата ще се заеме със случая и ще повдигне обвинения срещу виновните лица, или ще подмине сигнала с мълчание.


Ето и  целия текст, написан от адвокат Пантелеев:

"Уважаеми господин прокурор,

На 29.03.2015 г., в 18:30 ч., по канала на „Нова Телевизия”, в предаването „Дикофф”, бе излъчен репортаж на репортера Миролюба Бенатова, озаглавен „Къде е Кортеза или щрихи от циганската махала”. Линк към предаването може да се намери на адрес...
В това предаване зрителите станаха свидетели на унизителни за българския етнос сцени. Много от взелите участие в предаването цигани отправиха открити заплахи, като чрез средство за масово осведомяване подбуждаха към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност. Многократно бе изразено желанието на тези същества да „направят българите на кайма”, „българите на сапун”. Това е недопустимо поведение, което подлежи на санкциониране. Според Наказателния закон, за такова деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.
Това арогантно поведение от години е оставено без санкции и към днешна дата е достигнало до състояние, в което животът и здравето на българското население е поставено в сериозна опасност. Не вземането на адекватни мерки като резултат може до доведе до ескалация на обществено недоволство. Настроенията на гражданите са силно поляризирани и се оформя крайна позиция за оказване на отпор на тази несправедливост.
Моля да бъде образувана прокурорска преписка, за извършено престъпление по чл.162 от НК, и след като бъдат установени извършителите да бъдат наложени строги санкции.
С оглед наличието на телевизионен материал, могат да се предприемат необходимите оперативно издирвателни мероприятия и да бъдат установени лицата от репортажа."
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама