НОВИНИ


Лукарски: Назначенията СВОЙ на БСП са повече от назначенията СВОЙ на РБ

5 5154 01.04.2015
Лукарски: Назначенията СВОЙ на БСП са повече от назначенията СВОЙ на РБ
Божидар Лукарски

Абсолютна партенка са писанията за уволнението на Танев и Ненчев. Не съм говорил с проф. Танев по този въпрос Имахме събирания в РБ, няма такива настроения. Така министърът на икономиката Божидар Лукарски коментира слуховете, че двамата министри ще бъдат уволнени по Великден.


Подготвяме списък на назначенията по време на Орешарски. Назначенията на СДС ще се окажат по-малко от тези на елита на БСП, особено от Кюстендилска област. Назначените седесари не са толкова много, коментира той твъренията на Мая Манолова в парламента,  че РБ провежда модела СВОЙ в кадровата политика.

Става дума за уволенния в Агенцията за малки и средни предприятия. Това е агенция и има изпълнителеп директор, който провежда кадрова политика, това си е решение на г-жа Захариева. Уволнената г-жа уронва престижа на институцията и затова е уволнена, обясни той. Лукарски обясни още, че тя е в конфликт на интереси, тъй като съпругът и работел в същия ресор. Обвинен, че Реформаторите не са прозрачни, защото са назначавали хора без конкурс на важни места в управлението, Лукарски отрече това да е така, конкурси имало и много голяма част от хората са постъпили на длъжност по този начин
Вопълът на Първанов е срещу Реформаторския блок, той иска да го измести като основен коалиционен партньор на ГЕРБ, така Лукарски  коментира нападките на Георги Първанов срещу реформаторите.

Аз съм на страната на работниците в Иганово. След взрива последствията от взрива не са изчистени. В резултат на това 600 човека не са допуснати до работните им места. Това води до материални щети за ВМЗ Сопот. Следствието се води бавно, искаме по-бърза работа на органите. Ние ще предложим хора, които да помогнат за по-бързото разчистване на обекта, обясни Лукарски.

Излишно и пресилено е прокуратурата да се намесва в чисто гражданско-правни взаимоотношения, допълни министъра на икономиката.

Китайците имат сериозен бизнесинтерес към летище Пловдив. Това е най-сериозния инвеститор, който се интересува от летището. Китайската държава е заделила фонд за инвестиции в държави от ЕС на стойност 40 млрд. долара, не малка част от тях могат да бъдат привлечени в България, смята Лукарски.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама