НОВИНИ


Запазете хладния си разум, призова омбудсманът Кунева

2 4432 03.04.2015
Запазете хладния си разум, призова омбудсманът Кунева
Омбудсманът Константин Пенчев

Не е важна тежестта на наказанието, а то да бъде неизбежно. Вие сте избрани, не за да се поддавате на емоции, оценка на чужди посланици и европейски партньори, а да направите реформата, която трябва - и съдебна, и антикорупционна.


С тези думи омбудсманът Константин Пенчев се обърна към вицепремиерът Меглена Кунева и правосъдният министър Христо Иванов на кръгла маса в Министерски съвет, на която вицепремиерът представи Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията 2015-2020 г.

"Това е условието да продължаваме да съществуваме като европейска държава. Основният принцип е не толкова на наказване на виновните за корупция, а че една държава е правова и има върховенство на закона. Не искам да чувам в България да измерваме ефективността на реформата с броя на влезлите в затвора, били те и политици. Това е несериозно", категоричен бе Пенчев.

Той добави, че ако някой от законите нарушава човешките права, ще използва правомощията си. "Запазете хладния си разум", призова Константин Пенчев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама