ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 ноември

0 4076 16.11.2008
Предстоящо на 17 ноември

Правят конференция за правата на човека; един срещу друг излизат футболните отбори на Столична община, с капитан кметът на София Бойко Борисов, и на ветераните на ФК „Локомотив” София; дават пресконференция на тема „Земетресенията в София”.


 

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще участва в международна конференция на тема „Правата на човека – обетованата земя на закона, но и на справедливостта” от 9.30 ч. в хотел “Шератон”. Конференцията е организирана от българския омбудсман Гиньо Ганев в сътрудничество с холандския омбудсман Алекс Бренинкмейкър. Участие във форума ще вземат Европейският омбудсман Никифорос Диамандурос, омбудсмани и техни представители от 42 страни от ЕС и Съвета на Европа, както и висши представители на българските институции и граждански организации.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Галина Тошева ще открие Третата годишна европейска конференция „Следващо поколение ново ядрено строителство”. Срещата ще се проведе на 17 и 18 ноември в зала 6 на НДК. Водещи енергийни експерти ще дебатират по въпроси, свързани с успешното развитие на ядрената енергетика в Европа, необходимостта от общи стандарти за ядрена безопасност, лицензиране и регулаторна дейност, депониране на радиоактивни отпадъци. Откриването е в 08.55 часа.

Футболните отбори на Столична община, с капитан кметът на София Бойко Борисов, и на ветераните на ФК „Локомотив” София ще се изправят един срещу друг в 14 ч. Поводът е 15-годишнината от победата на националния ни отбор по футбол над състава на Франция на „Парк де Пренс” в Париж. Срещата ще се състои на игрището в кв. „Орландовци”, което се намира между читалището в квартала и Парк „Могилата”.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще връчи годишната награда за “Социално отговорно предприятие на 2008 година” по време на Третата национална конференция за корпоративна социална отговорност в България. Церемонията по награждаването ще се проведе в в хотел “Шератон”, зала “Сердика”, от 11:30 часа. Началото на конференцията е в 10:00 часа и ще бъде открита от заместник-министъра на труда и социалната политика Димитър Димитров.

От 17 часа в сградата на МВнР ще се състои представяне на българското издание на книгата на хърватския автор Иван Хоич “Княжество България”. По повод премиерата на книгата на български език слово ще произнесе заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин.

На пресконференция с участието на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова от 10:00 часа, в зала 2 на МТСП, ще бъде представено изследване на социологическа агенция „Медиана”. Темата на изследването е „Миграция, емиграция, работна заплата и скрити плащания”.

Делегация, водена от председателя на Групата за сътрудничество с Народното събрание в Горната камара на парламента на Руската федерация Виктор Глухих, ще е на посещение в България от 17 до 19 ноември 2008 г. На 17 ноември 2008 г. делегацията ще се срещне с министъра на транспорта Петър Мутафчиев, с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и с кмета на София Бойко Борисов.

В зала „Александър” на хотел „Радисън” в София от 11.00 часа ще се проведе откритото заседание на Консултативния съвет по икономика и финанси на НДСВ на тема „Бюджет 2009 – позицията на НДСВ”. В заседанието участие ще вземат зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, Христина Христова, член на Политическия съвет и други представители на икономическия екип на НДСВ. Икономическите експерти на НДСВ ще оформят и позиция за съдбата на Кремиковци и работниците му, както и за цената на газа и клиентите на Топлофикация.

В София прес ще се проведе пресконференция на тема „Земетресенията в София” - възможностите на нашите специалисти за определяне на епицентъра и магнитута. Сътрудничеството на българските сеизмолози с Европейския сеизмологичен център. В пресконференцията ще участват д-р Николай Милошев - директор и представители на ръководството на Геофизичен институт при БАН. Тя ще започне от 14 ч.

Във връзка с повторното отваряне на сметището в Суходол, жители на квартала организират възпоменателен митинг “Суходол - една година престъпен произвол”. Митингът ще се проведе от 11:00 часа на площада пред читалището в квартала.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов ще представи кандидатурата си за председател на СДС от 11.00 часа . Пресконференцията му ще се проведе в централата на СДС на „Раковски” 134. Петър Паунов ще представи основните пунктове от програмата си за реформи в СДС и водещите приоритети в антикризисния национален план, който ще бъде част от бъдещата програма за действие на СДС, както и основните послания от кампанията си за председател.

Международна студентска конференция на тема: Предизвикателствата пред висшето образование в Европа” ще се състои в парк хотел „Витоша” от 09.00 часа. От 10.00 часа ще се проведе Конференция по Риторика и представяне на сборник в чест на 70-годишнината на проф. Йордан Ведър в Зала 1. Студентска конференция на тема: „120 години висше образование в България” ще се състои в зала 2. От 10, 00 часа е изложбата от пленера „Софийски университет и приятели, Родопи 2008 г.” в Ректората. От 18, 00 часа ще се състои премиера на книгата „История на Софийския университет” от Михаил Арнаудов в Зала 1.

От 11.00 часа в БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция – представяне на българската археология в Дните на България в Чехия / 2 -5 ноември 2008 г./. Предстоящо представяне на постиженията на българската археология в престижни университети в Илинойс и Охайо и пред българската общност в Чикаго /28 ноември - 8 декември 2008 г./

От 12.00 часа в БТА ще се състои пресконференция „Метаболитният синдром - новата световна епидемия”.

Представители на 15 пациентски организации, членове на Конфедерация "Защита на здравето" ще участват в пресконференция в БТА от 13.00 часа на тема „Протест на пациентските организации срещу Бюджет 2009”.

Специализираната болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Св. Наум” започва програма, предотвратяваща мозъчното стареене от понеделник. Първоначално времетраенето й ще бъде един месец. На телефонен номер 9702129 могат да се записват желаещи от цялата страна.

Окръжна прокуратура – Пловдив ще даде пресконференция, на която ще бъде изнесена информация за работата на прокуратурата по обществено значими дела. Брифингът ще се проведе от 10.30 часа в заседателната зала на Апелативна прокуратура – гр.Пловдив.

От 10 часа председателят на Общински съвет – Пловдив Илко Илиев ще приеме представители на Инициативния комитет за квартал „Столипиново”. Срещата ще бъде в Заседателна зала.

Стачният комитет във ВМЗ Сопот започва предупредителни стачни действия, които ще бъдат проведени на 17 ноември, понеделник, до постигане на пълните искания на работниците във ВМЗ Сопот.

 

Националната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с Международния институт за сигурност и сътрудничество, организира кръгла маса на тема: "Трафик на хора: време за действие". Събитието ще се проведе на от 10.00 ч. в сградата на Общинска администрация, пл. „Георги Измирлиев” №1, зала №5, партер. Поводът е предстоящата Национална кампания "16 дни против насилието над жени".

Министърът на държавната администрация Николай Василев ще открие информационен ден по Оперативната програма „Административен капацитет” (OПAK) от 11:00 часа във ФКЦ. Експертите от Управляващия орган ще представят критериите за участие и документите за кандидатстване по откритата нова процедура, насочена към централната, областните и общинските администрации – „Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление”. Министър Василев ще връчи грамоти на новите бенефициенти от варненските администрации, спечелили проекти по процедурите от месец май тази година.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, на партия „Лидер”, Кънчо Филипов, и организационният секретар на Земеделски народен съюз Димитър Чукарски, ще се срещнат с членове и симпатизанти на трите партии, учредили наскоро движение „Напред”
. На срещата ще бъдат представени и обсъдени 10-те точки от програмата на движението, свързани с националната политика на „Напред”. В срещата ще се включат още областните председатели на „Лидер” – Илияна Раева, на ЗНС – Йордан Борисов, и на ВМРО – Искрен Веселинов. Срещата ще се проведе в зала 1 на хотел „Рига” от 17,30 ч.

От 13.00 часа в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” – Кърджали, ще се проведе отворена дискусия по актуалните проблеми на здравната реформа и здравната стратегия. Събитието е организирано от Съвета по здравеопазване към ВС на БСП. Ще присъстват д-р Семра Изетова, член на ИБ на БСП, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова, областният управител Ангел Коджаманов, изпълнителният директор на МБАЛ – Кърджали д-р Тодор Черкезов, депутатите от ПГКБ доц. Тодор Кумчев, д-р Ива Николова, Донка Михайлова, д-р Симеон Симеонов, управители на лечебни заведения от област Кърджали и Пловдив. След дискусията ще се проведе пресконференция, която ще започне в 16,30 ч.

Поредица от срещи в Северна Гърция с основна тема – развитието на подходната пътна инфраструктура към съществуващите и бъдещи гранични контролно-пропускателни пунктове ще се проведат от понеделник до четвъртък в рамките на посещението на българска делегация в Гърция.
В българската делегация влизат заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, четиримата областни управители на Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково, както и кметове, които имат отношение към граничните пунктове с Гърция - на Смолян, на Рудозем, на Златоград, на Кирково, Кърджали, Крумовград и Ивайловград. 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама