НОВИНИ


Ген. Атанасов: Не трябва да се смесват властите

3 4726 08.04.2015
Ген. Атанасов: Не трябва да се смесват властите
Ген. Атанас Атанасов

Нищо особено не се случи на срещата вчера между Реформаторския блок и главния прокурор. Темата за спецзвено беше засегнат мимоходом.


Това коментира ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова тв и доуточни, че срещата му със Сотир Цацаров не е поводът за гостуването му в студиото, тъй като тя се е организирала в последния момент.

Вчера със Сотир Цацаров депутатите от РБ са обсъждали съдебната реформа. Атанасов коментира законопроекта за СРС-та и това, че се предлага главният прокурор да разрешава използването им. Той попита дали ще прави друго Цацаров освен да чете СРС-та, ако законопроектът бъде приет.

Ген. Атанасов напомни, че има разделение на власти у нас и не може една власт да иззема функциите на друга. "Не бива да се позволява да се смесват властите. Всеки да си знае мястото", заяви той. Реформаторът съобщи, че въпросният законопроект е внесен от група народни представители, начело с председателя на правната комисия Данаил Кирилов. Той поясни, че заради него има упреци към колегите си от ГЕРБ.

Атанасов е на мнение, че и прокуратурата има пръст в предложенията за тези промени. Депутатът съобщи, че не е питал Сотир Цацаров защо непрекъснато го свързват с Делян Пеевски. "Не знам защо така го свързват", категорично заяви той и призова този въпрос да се зададе на главния прокурор. "Има опит да се имитира съдебна реформа, но ние няма да допуснем това", заяви още ген. Атанасов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама