НОВИНИ


Фитнес залите влизат в регистър

2 4521 09.04.2015
Фитнес залите влизат в регистър
Спортният министър Кралев с 10-годишна стратегия

Държавата впряга всички сили за справяне с незаконната търговия с анаболи и замърсени хранителни добавки. Главна роля в борбата ще играе Министерството на младежта и спорта.


Спортният министър Красен Кралев представи 10-годишна стратегия за справяне с проблема. В нея е заложено сертифициране на всички фитнес инструктори, както и създаването на регистър на легалните фитнес центрове у нас. Причината е, че именно в такива зали за спорт и деца, и възрастни се сдобиват със забранени субстанции, които със сигурност, освен че увреждат здравето им, може да костват и живота им.  

 

За да бъде контролът върху хранителните добавки още по-затегнат, предстои да заработи лаборатория към антидопинговата агенция.

 

„По неофициални данни с фитнес за здраве се занимават около 100 000 души, предимно млади хора. По данни, получени от изследване през 2011 година у нас, около 12 процента от занимаващите се с фитнес и културизъм употребяват допинг. По този показател България се нарежда на първо място сред изследваните страни”, каза спортният министър Красен Кралев, цитиран от Нова телевизия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама