НОВИНИ


Румен Драганов: Само 1,5 % от българите ще празнуват в чужбина

4 4654 09.04.2015
Румен Драганов: Само 1,5 % от българите ще празнуват в чужбина
Румен Драганов Фрог нюз

По-голямата част от българите ще празнуват Великден у дома. Това са около 75% от нашите сънародници. Други пътуват при близки и роднини или пък използват тези дни за балнео, СПА и уелнес хотели по планинските курорти.


Една съвсем малка част, малко над 1,5%, са тези, които ще отидат в чужбина. Посещенията обаче са главно в съседните страни, като голяма част отиват на еднодневни екскурзионни пътувания. Като цяло обаче българите ще бъдат в България, заяви  Румен Драганов от Института за оценка и анализи в туризма по БНР.

 

Драганов съобщи, че за почивка по Великденските празници са най-търсени балнео, СПА и уелнес хотелите:

 

Тези хотели, като се започне от категория три звезди, стартират с цена за тридневен пакет от 220 лева. От там нагоре цените са най-различни. Петзвездните хотели стигат и до 750 лева за тридневен пакет. Тези, които ще ползват културните градове  - Търново, Пловдив и други, местата отдавна бяха заети в хотелите около и в Търново.

 

Според Драганов призивът на премиера Бойко Борисов българите да почиват в България се е отразил положително на туризма:

 

Аз не съм виждал такова бурно море в туристическия бранш, каквото е след изказването на г-н Борисов. В момента виждам и реакции от страна на хотелиерите, намаляване на цените, удължаване на сроковете за ранни записвания, корпоративни клиенти, но най-важното е, че виждам, че и самият бизнес иска българските хотели да използват български продукти. Ако това се случи, т.е. този обмен – от една страна български туристи в България и от друга страна цялата туристическа индустрия да консумира много повече натурални, родни продукти, минерални води, плодове, зеленчуци, мисля, че ще бъде добре за всеки един български гражданин.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама