НОВИНИ


Каракачанов: Задължителен вот, активна регистрация, люти санкции!

19 4588 09.04.2015
Каракачанов: Задължителен вот, активна регистрация, люти санкции!
Красимир Каракачанов

Страшно е да си политик в България, защото, когато политиката не върши работа на хората, те не те харесват, заяви по БНТ Красимир Каракачанов от ПФ.


Той коментира, че контрабандата у нас на цигари, спиртни напитки, горива и захар води до загуби на бюджета до 4 млрд годишно. Половината да влязат в бюджета, пожела си той.

По темата за задължителното гласуване и активната регистрация на гражданите, той прибави и гласуването на хората в чужбина. Предлагали се и мобилни групи между полиция, прокурор и дежурен съдия, които да могат да издават моментална присъда, когато се разкрият схеми за купуване на гласове. Това било част от предизборната програма на ПФ и условие за подкрепа за ГЕРБ.

Според него всички ПГ декларативно заявявали, че са готови да подкрепят нещо подобно, с изключение на ДПС. Това можело да мине като поправка з Закона за изборите. С активната регистрация щели да се извадят мъртвите души, за да не се манипулират изборите. Всеки трябвало 35 дни преди изборите да отиде и да се регистрира. В страните-членки на ЕС да се откриват секции навсякъде, а извън ЕС - само в дипломатическите представителства, т.е. на "българска земя". Предвиждало се и завишаване на наказанията за работодателите, които задължавали работниците да гласуват по определен начин.

ДПС нямат интерес от това 100% от българските граждани да гласуват, посочи той. И поиска люти санкции при водене на агитация на език, различен от българския.

При електронното гласуване имало големи възможности за манипулация, затова от ПФ засега се въздържали от него.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама