НОВИНИ


Нейков: Срутилият се хотел е класическо престъпление

26 5741 10.04.2015
Нейков: Срутилият се хотел е класическо престъпление
Иван Нейков

Не може един строител да бъде разрушител. Има професия разрушител. Изисква се специална квалификация на човека, който ще разрушава. Това да хванеш някой от улицата, както буквално е станало, е такова фрапиращо нарушение. Това е класическо престъпление. Така бившият социален министър Иван Нейков коментира по НТВ трагичния случай със срутилия се хотел в „Слънчев ден”, където смъртта си намериха четирима души.


Май няма момент, в който да няма проблем. Където и да пипнеш, все мирише”, коментира още той. Според него отговорността е още по-голяма. Тук наистина може да става дума за опит на непредумишлено убийство. Това всъщност виждаме. Да не говорим, че на строителен обект не можеш да вкараш случаен човек. Това, което е станало там, е върхът на айсберга.


Той направи връзка между кризата и тудовите злополуки: Щом има криза, намалява производството, намаляват и злополуките. Миналата година в България е имало около 730-740 злополуки. От тях 35 са смъртни. Тази година само през първото тримесечие имаме 650 злополуки, десетина от тях със смъртни случаи, обясни Иван Нейков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама