НОВИНИ


Наш юноша събра очите на професори в САЩ

41 5760 10.04.2015
Наш юноша събра очите на професори в САЩ
Стефан Стойков

18-годишен наш тийнейджър стана сензация в САЩ. Стефан Стойков е приет в 8-те най-престижни университета от Бръшляновата лига. Смята се, че от над 3 милиона деца, които завършват гимназия в Съединените щати, тази година, само 3 са приети в университетите от Бръшляновата лига.


"Чувството е невероятно! Никога не съм знаел, че ще имам възможността да избирам между най-добрите университети в света. Надявах се да бъда приет поне в един от университетите от Бръшляновата лига", споделя той, цитиран от Нова телевизия. 

 

Преди 10 години е изглеждало още по - невероятно. Родителите на Стефан се преместили от България в Индианаполис. Той бил във втори клас и не говорел нито дума английски. Момчето обаче бързо се нучило как да се адаптира.

 

Извън часовете Стефан помага на други ученици. Първенец е на випуска и има максимален резултат на теста САТ. Майка му, която работи като чистачка по домовете, е неговата мотивация. 

 

Стефан не знае къде ще го отведе здравото учене. Още не е избрал университет. Висшите училища му изпращат и писма, писани на ръка от ръководители, за да го убедят да избере имено тях.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама