НОВИНИ


В. Филипов за Фрог: Иде гражданска война, гладът е по-силен от страха

35 18709 14.04.2015
В. Филипов за Фрог: Иде гражданска война, гладът е по-силен от страха
Васил Филипов

Не съм казал точно, че ще има гражданска война. Ще има вътрешно граждански конфликти, защото нито една институция не си гледа работата. Всичките си гледат кефа и келепира. Всички проблеми се решават в интерес на чиновника, на всички нива - отдолу до горе. Абсолютно никъде не се защитава обществения и личностния интерес. Народът е оставен на шепа монополисти, които го дерат. Народът няма да ги трае, защото гладът е по-силен от страха, коментира за Фрог бившият директор на "Булгаргаз" Васил Филипов.


А всички останали си гледат кефа и загробват държавата във всяко едно отношение. И накрая се получава големият проблем – между гладните цигани и гладните българи. Ние в София не ги чуваме и виждаме, но аз ги знам, защото говоря с познати.

Отглеждаме над един милион необразовани цигани. Не се спазва конституцията, защо не ги образоваме? Ами ако утре хората извадят пушките и ги натръшкат, какво става.

Мои комшии свидетелстват, че са обрани цели къщи, цялото село, няма никъде желязо. Дошъл районният инспектор и казал: „Така ще е . Нищо не може да се направи...”. Нито има къде да ги задържат, нито знаят какво да ги правят. И така ще продължава – обиране, крадене, убиване. И точно това ще доведе до вътрешно-държавен конфликт, смята Васил Филипов.

Никой да не се заблуждава, че някой като е седнал нясъде след някакви фалшиви избори и се е добрал донякъде, ще оправи положението. Просто никой няма ресурс да управлява и ще продължава така. Трябва да се спре този упадък и се извърши промяна. Не рофарма, а промяна. Защото няма ресурс за шикалкаване. Това, че една шайка са ограбили държавата и имат някакъв ресурс да крадат и ядат, не им гарантира съществуване, Защото народът няма да ги трае, защото гладът е по-силен от страха, категоричен е експертът.

Не съм казвал гражданска война, но така ще стане. Ако мен дойде някой да ме обира, аз ще го гръмна незабавно. На народът му е писнало. Вече няма живи животни по дворовете. Някои си фантазират, че управляват. Нищо подобно – дремат, съществуват, каквото падне крадат и работят като арбитри. Каквото му поднесе администрацията, това подписва премиерът и надолу. Не се извършва никаква политика, няма никаква промяна. Просто загиваме. Младите хора изчезват, а тук остават необразованите. Това е, затъваме устойчиво във всяко едно отношение, необратимо.

Васил Филипов коментира и дългата Великденска ваканция на депутатите: "Жалко е. Те са бетер учениците. Този парламент трябва да се намали и да не се възпроизвежда тази ненужна администрация. Големи ваканции, големи заплати, бонуси, надбавки.... За какво са тези големи разходи?! Получава се така – събрали се идиотите, правят комисии, стават комисари и след това всички стават комисионери. И с това се занимават. Но и какво друго да правят. Голяма част от депутатите са слабо грамотни и некомпетентни. И второ – почти всички партии са вождистки и лидерски, ама егати и вождовете... Никой няма интерес да се разваля статуквото, защото така ще си развалят кефа. Всички вече са забогатяли. Накрая ще си отидат с шамари, ще ги трепат. Кой оцелее, оцелее.. Това е неизбежно", посочи той.

Ето цялото интервю с Васил Филипов.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама