НОВИНИ


Кадиев стяга парад за День Победы (ВИДЕО)

14 7489 16.04.2015
Кадиев стяга парад за День Победы (ВИДЕО)

Депутатът от БСП Георги Кадиев призова тези, които „имат памет”, да си направят парад за 9 май пред президентството, когато ще честваме 70 години от победата над фашизма. В социалната мрежа Кадиев отбелязва, че не иска инициативата да излиза от партии и организации, а да е спонтанна.


Ето какво написа социалистът:

Гледам някакъв странен студент, чиято мисия в живота е да нарисува паметника на Съветската армия, а после и да го махне. Това било "борба за памет". А не ми прилича да е от най-паметливите.

Гледам и тълпи други безумци, идентифициращи се като десни политици, за които това също е някаква криворазбрана мисия. Добавете и Луков марш, и подобни дивотии, и ще разберете какво е нео-нацизъм.

На фона на това ви предлагам да си организираме един митинг на 9 май: в памет на борбата с фашизма, в памет на военните ветерани, в памет на Първа българска армия. Все пак 70 години от победата е и има още живи ветерани. На 80-годишнината вече няма да са живи...

И да го направим под прозорците на президентството, какво ще кажете? Когато президентът не отива на парада на победата в Москва, ние да направим парад в София. Не е безкрайно трудно.

В линка отдолу ще видите как го правят например в Тел Авив. Но същото е и във Виена, и в много градове.

Съвсем сериозен съм за това. Не бих искал това да е инициатива на партии, младежки, женски, старчески и прочие движения. Искам да е наша обща инициатива - на тези, които имат памет. В памет на нашите родители... И на онези, които никога не се върнаха.

Ето и линка, който публикува Кадиев:


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама