ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 20 ноември

0 4172 19.11.2008
Предстоящо на 20 ноември

Заседава НС; МС; открива се кампанията на Мартин Димитров за лидер на СДС; гледат делото срещу бившия министър на вътрешните работи Румен Петков; у нас пристига генералният директор на Европейската служба за борба с измамите. (ОЛАФ).


 

От 9ч. ще се проведе заседание на Народното събрание.

 

От 10ч. Министерски съвет ще проведе редовно заседание.

На 20 ноември 2008 г. от 11.00 ч. в заседателната зала на Археологическия институт с музей при БАН ще се състои пресконференция на представители на НАИМ и Асоциацията на археолозите в България във връзка с последните промени в проекта на Закон за културното наследство преди неговото второ четене в парламента.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев ще посети Социалистическа Република Виетнам в периода 16-21.11.2008 г. за участие в Двадесет и първата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. В състава на българската делегация са заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов, заместник-министърът на държавната администрация и административната реформа Ангел Иванов, заместник-председателят на Държавната агенция по туризъм Стела Балтова, експерти от Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на транспорта, Министерството на земеделието и храните, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Министерството на образованието и науката, Изпълнителна агенция „Морска администрация” и др.


От 13.00 часа в сградата на СДС на ул. “Княз Борис” ще се открие кампанията на Мартин Димитров за лидер на СДС.

Делегация от Нидерландия, водена от Симон Смитс, Директор Икономическо и екологично сътрудничество на Министерство на външните работи, ще посети България на 20 и 21 ноември 2008 г. за консултации по енергийни въпроси. Делегацията ще се консултира с Галина Тошева, заместник - министър на икономиката и енергетиката, както и с представители на министерствата на икономиката и енергетиката, околната среда и водите, и външните работи на Република България.

По повод навършване на 80 години от рождението и 25 години от кончината на българския поет от ромски произход Усин Керим в Национален музей „Земята и хората” на 20 ноември 2008г. от 17.00 часа Съюз на българските писатели, Национален музей „Земята и хората”, община гр. Чепеларе и писателска кооперация „Никола Вапцаров” организират творческа среща със събратя по перо, близки и приятели, почитатели на творчеството на Усин Керим и гости.

От 18.30 часа в кв. „Георги Бенковски”, в заведението между жилищни блокове № 14 и № 7 ще се състои втората от поредицата срещи, които общинските съветници от ПП ГЕРБ – Ямбол организират с гражданите. Те ще отговарят на въпроси на жители от квартала и ще дискутират по проблеми, касаещи този район, както и такива, засягащи целия град.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще присъства в 15.00 ч. в галерия „Средец” на представянето на книгата „История Славянобългарска” от Паисий Хилендарски, издадена от в. „Стандарт” със съдействието на Националния исторически музей, съобщиха от пресцентъра на министерство на културата. Представянето на книгата е част от програмата „Паисий Хилендарски 2008-2012 г.” на Министерството на културата на Република България.

В 9.00 часа делегатите на Десетата националната сесия на „Български детски и младежки парламент” ще бъдат гости на Народното събрание. Участиниците в сесията ще бъдат приветствани в Пленарната зала и ще наблюдават заседанието на парламента. В 9.30 часа те ще излязат за обща снимка пред сградата на Народното събрание.

В 9.30 часа в Централния дом на САБ ще се проведе научна конференция за парка „Врана”. На форумът, озаглавен „Развитие на градоустройството, архитектурата, изкуствата” ще присъства и лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

Софийски апелативен съд ще гледа протеста на прокуратурата за мярката за неотклонение на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Асен Друмев.

Софийски градски съд ще гледа от 9.00 часа делото срещу бившия министър на вътрешните работи Румен Петков. Обвинението срещу него е за разгласяване на държавна тайна.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия изпълнителен директор на „Топлофикация – София” Валентин Димитров, Георги Рогачев, Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова. Те са подсъдими за присвояването на близо 6 милиона лева от „Топлофикация”. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Еврейски младежи ще чакат утре министрите преди заседанието на правителството на „Дондуков” 1, за да им подарят цветя. Инициативата им е в рамките на международния фестивал „Песни на живота”, с който у нас ще бъдат отбелязани 65 години от спасяването на българските евреи. Всеки член на кабинета, който мине през главния вход на Министерския съвет ще получи утре по едно цвете като знак на благодарност към потомците на хората, които не позволиха по време на Втората световна война изпращането на 49 000 български евреи към концентрационните лагери. 49 000 е и общият брой на цветята, които ще бъдат подарени на жителите на най-големите градове в България в неделя.

От 11: 00 ч. в киносалона на ВС на БСП на ул. „Позитано” 20 ще се проведе Учредителна конференция на Движението на ветераните в БСП, на което ще се избере неговото национално ръководство. Организацията е обединение на възрастните членове (над 65 години или по личен избор).

На еднодневно посещение в България пристига генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер по покана на вицепремиера по управлението на еврофондовете Меглена Плугчиева. Генералният директор на ОЛАФ ще разговаря с министър-председателя Сергей Станишев в МС по темата за ангажираността на българското правителство в борбата срещу правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейските общности - предприетите стъпки за преодоляване на съществуващите проблеми и слабости. По-късно Франц-Херман Брюнер ще обсъди сътрудничеството между Европейската служба за борба с измамите и правоохранителните и правораздавателните органи на България с главния прокурор Борис Велчев, с министрите на правосъдието и вътрешните работи – Миглена Тачева и Михаил Миков, както и с председателя на ДАНС Петко Сертов и с директора на Националната следствена служба Бойко Найденов. В 12.00 часа е началото на срещата на Брюнер с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски в централата на партията, след което генералният директор на ОЛАФ ще присъства на работен обяд, даван в негова чест от вицепремиера Меглена Плугчиева. Пресконференцията е в Гранитна зала на МС с начален час 14.45.

Официалната церемония по връчването на Наградата на Представителството на Бавария в България ще се състои от 11:00 часа в 6 салон на хотел Radisson SAS. Наградата ще бъде връчена от заместник кмета на град София, Минчо Герджиков. Почетен гост на събитието ще бъде посланикът на Федерална република Германия в България, Н.Пр. г-н Михаел Гайер.

От 11,00 часа в зала „Средец” на хотел Шератон Извънредният и Пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Юрий Николаевич Исаков ще изнесе публична лекция на тема: "Последствия от развитието на кризата в Кавказ за намиране на решение на въпросите на сигурността в Черноморския регион". Лекцията е организирана от Атлантическия клуб и Информационния център на НАТО в София. С организирането на тази лекция Атлантическият клуб и Информационният център на НАТО в София продължават традицията си да предоставят възможност за интересни и полезни срещи на българската общественост с акредитирани у нас посланици на други страни.

От 12ч. в японския ресторант „Hamachi”  официално ще бъде представена първата интерактивна кампания срещу тютюнопушенето „Културата да дишаш”. Едногодишната инициатива ще се състои в поредица културни и обществени събития.

От 11ч. в БТА Българската асоциация на фермерите и в. "Български фермер" организират пресконференция на тема: „Каква е играта с цените на земеделската продукция и храните по света и у нас? Има ли криза в българското земеделие? Какво става с парите по САПАРД и с другите програми на ЕС в сектора? Ролята на фермерите за преодоляване на сегашната тревожна ситуация в земеделието”. Ще бъде обявен и носителят на Националния приз "Агробизнесмен на България" за 2008 г.

От 11.00 ч. в пресклуба на София прес ще се проведе пресконференция, организирана от УНИЦЕФ България. На 20-ти ноември е Годишнината от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето. На пресконференцията Камелия Тодорова ще подари видеото към най-новия си хит „В едно/As one“ на УНИЦЕФ в подкрепа на правата на децата. Участие ще вземат Октавиан Бивол, представител на УНИЦЕФ за България, Цветелина Бонова, комуникации и връзки с обществеността, УНИЦЕФ - България, Камелия Тодорова, певица.

От 12ч. Асоциация "Муковисцидоза" организира в БТА пресконференция по повод 21 ноември - Международен ден на болните с муковисцидоза. SOS за болните от муковисцидоза в България! Участници в пресконференцията са членове на Асоциация "Муковисцидоза", Владимир Томов, председател на Националния алианс на хората с редки болести, Веска Събева - председател на Конфедерация "Защита на здравето". Поканени са представители на МЗ, НЗОК и МТСП.

Българската асоциация за изолации в строителството организира от 13ч. в БТА пресконференция по повод приемането на Наредба № 2 за проектиране, изпълнение, контрол и приемане на хидроизолации и хидроизолационни системи на сгради и съоръжения" и влиянието й върху строителния процес в България. Участници са инж. Йордан Николов - председател на УС на Българската асоциация за изолации в строителството /БАИС/, проф. д-р инж. Димитър Назърски и инж. Цветан Германов - членове на БАИС; инж. Виолета Ангелиева - директор на дирекция "Технически правила и норми" в МРРБ; инж. Емил Гигов - главен експерт, Камара на строителите в България; инж. Стефан Кинарев - Камара на инженерите в инвестиционното проектиране; арх. Желязко Иванов - член на УС на Камара на архитектите в България; арх. Марин Бакалов - председател на УС на Камара на архитектите и инженерите-консултанти.

По повод юбилейния си 40-и сезон Драматичен театър - Ловеч организира пресконференция в БТА от 14ч. В събитието ще вземат участие Васил Василев - директор на Драматичен театър - Ловеч; Бина Харалампиева - директор на Малък градски театър "Зад канала", режисьор на спектакъла "Професията на г-жа Уорън"; Светлана Атанасова - режисьор от Националния музикален театър, режисьор на спектакъла "Малката баба Яга"; Гергана Тодева - режисьор на спектакъла "Капризите на Мариана"; Младен Алексиев - режисьор на спектакъла "Радост за моето сърце"; Юли Дамянов - гл. диригент на Националния музикален театър, автор на музиката на спектакъла "Малката баба Яга"; Ема Ванкова - сценограф на спектакъла "Малката баба Яга"; Красимира Методиева - автор на пиесата "Малката баба Яга" по О. Пройслер.

От 19, 00 часа в Бизнес парка ръководството на НДСВ район „Младост” организира кръгла маса по проблемите и предизвикателствата за развитие на образованието и училищата в района. В дискусията ще участват зам.-председателите на НДСВ проф. Огнян Герджиков и Милен Велчев, народните представители Снежана Гроздилова и Мария Ангелиева, членове на Комисията по образование в Народното събрание, представители на Министерството на образованието и науката, учители от район „Младост”.

Утре в 14ч.ще бъде официалното откриване на най-модерния завод за производство на алкохолни напитки в България. Участие в събитието ще вземат Иван Папазов, изпълнителен директор на „Винпром Пещера” АД, Пламен Моллов, председател на Националната винаро-лозарска камара, Стелиян Варсанов, кмет на гр. Пещера.

Национален конгрес по кардиология ще се проведе от 20 до 22 ноември в палата 3 на панаирното градче в Пловдив.
На 21 ноември, в рамките на форума по кардиология ще се проведе и симпозиум, посветен на метаболитния синдром. Негов организатор е Българския институт по метаболитен синдром. Във форума ще вземат участие над 1000 български специалисти и 35 готи от чужбина.

На 20.11.2008 г. от 13, 30 часа в Технологичния институт на Варненски свободен университет ще бъде открит официално проект “Адаптиране на професионалната квалификация на учениците към изискванията на бизнеса”. Проектът се осъществява по схемата “Разработване на механизъм за училищни и студентски практики” в рамките на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Финансирането възлиза на 46 000 лева и се осигурява изцяло от Европейския социален фонд.

От 16,30 ч. в Конферентната зала на РИМ – Кюстендил ще бъде излъчен документален 35-минутен филм „Богомилите и Светият Граал”, заснет през лятото на 2007 г. в Южна Франция („Страната на катарите”) по повод 800-годишнината от обявяването на Албигойския кръстоносен поход (1209 г.), който потапя в кръв катарските градове в Южна Франция. Филмът сочи данни за богомилството като значим български духовен принос в културата на предренесансова Европа, показва сведения за френските богомили, връзките им със събратята в България и причините, поради които ги наричат „бугри”.

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов заминават на работна обиколка в област Благоевград. Борисов и Цветанов ще посетят селата със смесено етническо население в общините: Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен. В 14:00ч. в град Гоце Делчев е предвидена среща с бизнеса и общественици от смесения район на Гоцеделчевско. Срещата ще се състои в хотел “Валентино” – гр. Гоце Делчев. След това от 15:00 часа ще започне пресконференция в хотел “Валентино.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама