ПОЛИТИКА


Бъчварова не можела да реши въпроса с битовата престъпност кардинално

20 5613 17.04.2015
Бъчварова не можела да реши въпроса с битовата престъпност кардинално
Румяна Бъчварова

Обсъждат се мерки при инциденти със средна телесна повреда книжката на виновния шофьор да се взема веднага, каза по НТВ вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод катастрофата в Панагюрище, при която на пътя беше убит 6-годишният Петьо.


Трябва да се разгледа до какви нива могат да се увеличат наказанията за такъв род престъпления, смята Бъчварова.

 

По темата за битовата престъпност, тя заяви, че това е много сложен проблем. Аз не мога да се ангажирам с обещание, че въпросът ще бъде решен кардинално, уведоми тя.

 

С нашето предложение за конституционни промени и съдебна реформа ние не предлагаме променяне на баланса между властите, а се опитваме да реализираме възможния компромис и баланс в сегашната ситуация, каза още Бъчварова.

 

Имаме амбицията поне до края на тази парламентарна сесия преди лятната ваканция да мине първото гласуване на промени в Конституцията. Имаме големи шансове за успех, каза вчера Бъчварова и допълни, че ще разчитат на диалога с всички партии.

 

Надяваме се на разума и отговорното поведение от страна на партиите в парламента, за да може въпросните конституционни реформи да се осъществят. Надяваме се, че поне част от депутатите от ДПС ще подкрепят нашите предложения, изрази надежда Бъчварова.

 



Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама