НОВИНИ


В окото на Фрог: Ненчев реже военното разузнаване със 151 души

40 7899 23.04.2015
В окото на Фрог: Ненчев реже военното разузнаване със 151 души
Ненчев и първите му подчинени

Министърът на отбраната Николай Ненчев започва да изпълнява своята закана да се разправи с военното разузнаване. Щабът на служба "военна информация се реже със 151 бройки и от 1351 става 1200.


Почти всички съкратени ще са офицери, които са служили във военното разузнаване и преди 1990 г.  и ненчев ги причислява към агентите, които са служили на друга държава.

Своята администрация "храбрият земеделец" намалява  с 64 щатни бройки, но за сметка на това увеличава с двама и без това раздутияат си политически кабинет, подготвил "хибридните заплахи" за България.

Това ще се случи от 1 юни т.г. Предвижда се тогава да влязат в сила промените в Устройствения правилник на Министерството на отбраната.
Секирата не подминава и щааба на отбраната, в който  вместо 210 ще служат 189 военнослужещи и цивилни служители.

С 40 души по-малко ще и агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”.

Слага се кръст на военните клубове вгарлнизоните Нова Загора, Момчилград, Средец, Самоков, Сливница, Телиш, Разград, Симеоновград, Бояново, Пещера и Крумовград.

Отиват в историята  двата самостоятелни отдела в Щаба на отбраната. Функциите на  отдел "Съвместни съоръжения" са записани на дирекция „Операции и подготовка”.

Сменят се имената  на някои дирекции. "Инвестиции в отбраната се преименува с модерното име "Отбранителна аквизиция", а дирекция  "Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка" става дирекция „Проектно управление”.

На дирекция „Логистика” е поверено да организира по реда на Наредбата за условията и реда за осъществяване на дейностите, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и контрола над тях във и от въоръжените сили.

Намалява се още щата на ВМА, Института по отбрана и Централното военно окръжие.

Всичко това ще се случи от 1 юни т.г. Тогава трябва да влязат в сила промените в Устройствения правилник на Министерството на отбраната.

Останалото в министерството на отбраната е по старому - бюджетът не се актуализира, изтребители няма да има,пехотата прави от нищо нещо, корабите се задъхват. Зложелатели удрят по авторитета на армията и генералите. Но бойната подготовка е висока и и позволява изпълнението на основаната задача на армията по защита на териториалната цялост на страната. Реформирате пак стигат само до съкращения, коментират военни от кадъра.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама