НОВИНИ


Втори прокурор подхваща кмета на Пазарджик

6 5454 24.04.2015
Втори прокурор подхваща кмета на Пазарджик
Тодор Попов

Стоян Пешев е новият прокурор по разследването срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов. Той е избран на случаен принцип, след като прокурор Ангел Панков си направи отвод. Разпоредена е цялостна проверка за имотното състояние на пазарджишкия градоначалник.


Преди да бъде образувано досъдебно производство, прокурор Пешев е разпоредил на Икономическа полиция в рамките на месец да се установи времето, в което са придобити и построени сградите в имението в село Паталеница. Ще се установят фирмите и лицата, участвали в построяването им. Ще се провери и дали имотът е деклариран в общинските служби. Ще се установят и всички останали съсобственици на имението, като се провери и свързаността им с Тодор Попов, съобщава БНР.

Паралелно с това ще бъдат проверени и търговските дружества, в които има участие съпругата на пазарджишкия кмет и ще се поиска от НАП да се разкрие данъчно-осигурителната тайна на всички лица, свързани с въпросните търговски дружества. Ще бъдат проверени доходите на семейство Попови, имат ли съпрузите банкови заеми и по какъв начин ги погасяват. В хода на проверката ще се изиска и договора за ползване на автомобила, предоставен от бизнесмена Паун Лазаров, който е вуйчо на осъдения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев. До месец ще стане ясно дали срещу кмета на Пазарджик ще бъде образувано досъдебно производство.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама