НАРОДЕН ГЛАС


Танов бил за орден "Стара планина", диви се Д. Найденова

14 5811 26.04.2015
Танов бил за орден "Стара планина", диви се Д. Найденова
Ваньо Танов

Всяка сряда се събираме при премиера, там присъстват и министърът на вътрешните работи, и от ДАНС, и от НАП и се докладва свършеното, заяви по НТВ шефът на А Митници Ваньо Танов. Премиерът знае за всички мерки, които са предлагани, неслучайно приходите в тия 3 месеца растяха доста; около 120 млн са нараснали по отношение на акциза.


Според него от предишното правителство не е имало желание за събираемост; приходите оставали у основните играчи, а в различните сектори - акцизи, тютюн, горива тези играчи били известни, каза Танов, но не ги назова.

Когато има политическа воля, приходите могат да се събират и това може да доведе до сериозни постъпления в държавата, съобщи Танов.

Той разказа за канал за контрабандни цигари, тръгващ от Турция. Ставало дума вероятно за международно организирана престъпна група. Но пък имало период, в който на нашия пазар почти нямало контрабандни цигари.

- Няма как да се качват приходите и да има контрабандни цигари, посочи той. Мащабите на контрабандата били намалели, пък и нямало държави, в които контрабандата да е нула, аргументира се Танов. И каза още - по наши данни няма нелегално производство на цигари.

- Стига! Не ви вярвам, репликира водещата Диана Найденова. А после добави: Вие сте направо за орден "Стара планина"!
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама