НОВИНИ


Адемов: За безопасен труд ни трябва превенция, пари има

0 4585 27.04.2015
Адемов: За безопасен труд ни трябва превенция, пари има
Бившият социален министър Хасан Адемов Булфото, архив

Осъзнаваме нашия ангажимент за създаването на безопасни условия на труд. За съжаление обаче през 2014 година броят на трудовите злополуки завършили с фатален край е 118 и има тенденция за увеличаване. Всички ние трябва да обединим усилията си.


Това каза председателят на парламентарната комисия по труда, социалната и демографска политика д-р Хасан Адемов по време на откриването на кампанията на КТ „Подкрепа“ по повод Световния ден за безопасност на труда, визирайки всички институции свързани с труда.

„Истината е, че решението на този проблем минава през превенцията. За нея има финансов ресурс към Министерството на труда и социалната политика. Ако ние осъзнаваме потребността от това да работим непрекъснато за подобряване на условията на труд, ние сме направили крачка напред“, категоричен беше д-р Адемов.

„Ние сме длъжници към онези, които сутринта са тръгнали на работа, а вечерта не са се прибрали“, добави още той и обясни, че законовите и предзаконовите актове имат нужда от усъвършенстване.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама