ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 25 ноември

0 3786 24.11.2008
Предстоящо на 25 ноември

Премиерът Станишев заминава на посещение в Германия; Агенция "Митници" и НАП организират кръгла маса за данъчната политика; в София ще дискутират отношенията между бизнеса и висшето образование.


 

 

На 25 и 26 ноември министър-председателят Сергей Станишев ще бъде на работно посещение в Германия. В Берлин той ще вземе участие във Втората парламентарна вечер на Източната комисия на германската икономика с доклад на тема „Равносметка и предизвикателства след две години членство на България в ЕС”. Изказване в рамките на форума ще направи и вицепремиерът Меглена Плугчиева.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще открие публична консултация по проблемите и бъдещето на българската текстилна индустрия . Ще участват представители на изпълнителната и законодателната власт – на министерствата на икономиката и енергетиката, на труда и социалната политика, на финансите, както и народни представители.

Агенция „Митници” и Национална агенция по приходите организират кръгла маса на тема „Приходните администрации и данъчната политика – нови възможности и практически решения” в столицата. Участие в кръглата маса ще вземат изпълнителният директор на НАП Мария Мургина, директорът на Агенция „Митници” Христо Кулишев. Събитието ще открие зам.-министърът на финансите Кирил Желев.

Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в централата на партията на бул.”Витоша”18, вход от към ул . “Кърниградска”.

ДКЕВР насрочва открито заседание за разглеждане на доклад относно изменение на лицензия за производство на топлинна енергия на Далкия - Варна ЕАД.


Президентът на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе ще участва в инициативата „Урок по родолюбие”
и ще изнесе урок от 10.20 часа пред 10-класниците от Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици „Св.Методий”, ул. „Пчела” 21.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще участва в дискусия на тема „Бизнесът и висшето образование 2008” в София. След края на дискусията ще бъдат връчени грамоти на водещите университети според бизнеса в направленията: икономика, право, инженерни науки, медицина и фармация, компютърни науки и хуманитарни науки.

Народните представители Яне Янев и Димитър Абаджиев ще проведат във Върховната касационна прокуратура работна среща с главния прокурор Борис Велчев от 11.00 часа. След края на срещата е предвиден кратък брифинг.

Министерство на финансите, Българската народна банка и Комисията за финансов надзор организират семинар за представители на банкови институции и финансови посредници на тема: „Промени в европейското законодателство в областта на финансовите услуги: Въздействие върху българския финансов пазар”. Форумът ще се проведе в столицата. Сред лекторите в семинара ще бъдат зам.-министърът на финансите Любомир Дацов, подуправителят на БНБ Цветан Манчев, както и експерти от МФ, БНБ и КФН.

От 14:00 часа в Централата на НДСВ (ул. „Врабча” 23) ще се проведе редовният седмичен брифинг на партията по актуални въпроси. В брифинга ще участват заместник-председателите на НДСВ Милен Велчев и Илия Лингорски, Деница Димитрова – член на Политическия съвет на партията и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика, говорителят на НДСВ Станимир Илчев.

За първи път тази година в България ЕБВР ще връчи награди за отлични постижения в областта на енергийната ефективност на официална церемония, която ще се състои днес в София. Сред специалните гости на събитието ще бъдат Джейм Хислоп, директор на ЕБВР за България, зам.-министрите на икономиката и енергетиката Галина Тошева и Валентин Иванов, председателят на комисията по енергетика Рамадан Аталай, председателят на АЕЕ Таско Ерменков и др.

Съюзът на българските журналисти организира среща с извънредния и пълномощен посланик на Литва у нас Н.Пр. Арунас Винчюнас на тема: „Литва – далечна и близка. Развитие на българо-литовското сътрудничество”. Срещата ще се състои от 11.00 ч. в Съюза на българските журналисти.


Кръгла маса на тема „Непознатият Батенберг и неговият принос за Съединението на България”, организира Българска нова демокрация. Тя ще се състои в зала Изток на Народното събрание от 10.30 часа.

 

Сдружението на близки на хора с психични заболявания "Общество Адаптация" и Софийското психиатрично общество организират пресконференция от 12. 00 ч. в БТА на тема: Инициатива за учредяване на болнични настоятелства към психиатричните лечебни заведения, създавани от държавата.

Фондация “Фридрих Еберт” и Съюзът за стопанска инициатива организират представянето на книгата “Индустриални отношения и човешки ресурси” с автори: Боряна Стойчева и Емилия Милчева. Представянето ще се състои от 10.00 часа в сградата на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) в София, улица “Капитан Тодор Ночев” № 30, район Лозенец.

 

Столична община и Сдружението на общините в България организират конференция на тема „Пътят към е-Община – цифровият град”, която ще се проведе в хотел Шератон, София. На конференцията ще присъстват експерти и гости от водещи в областта държави–членки на Европейския съюз и ще бъдат обсъдени най-добрите решения и практики за разумно и адекватно прилагане на новите технологии в услуга на гражданите.

 

 Frognews.bg 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама