НОВИНИ


Борисов: Уволнение за всеки митничар, който пречи на събиранията

8 5223 28.04.2015
Борисов: Уволнение за всеки митничар, който пречи на събиранията
Бойко Борисов

Участта на уволнените митничари от „Капитан Андреево” очаква всеки, който пречи на събирането на приходи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като днес стана ясно, че 21 митничари в Свиленград са били освободени от работа, съобщи БТВ.


„Сигурно има защо. Гоним 1 милиард и 500-600 милиона. Всеки, който ми пречи на това, съдбата му е такава”, заяви премиерът пред журналисти при откриването на предприятие за обработка на зеленчуци в радомирското село Долна Диканя.

21 служители на ГКПП „Капитан Андреево” са съкратениДиректорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов е бил вчера на пункта

 

В заповедите на митничарите като мотив е записано, че се съкращават щатове. Според освободените обаче това е чистка, защото само преди два месеца се проведе конкурс за незаети 40 работни места.

 

Министър-председателят коментира също, че трябва да има човешко отношение към бежанците и за да бъде ограничен имигрантският поток, е необходимо да се изградят центрове в държавите, в които има конфликти.

Бойко Борисов за имигрантите: Хиляди хора бягат, защото ги колят като агнетаТрябва да се обърне голямо внимание на борбата с трафикантите на хора към Европейския съюз, заяви премиерът

 

„Но за да не се създадат демографски проблеми, да не се настройва Европа, ако щете и Америка, срещу тях, най-добре е да се изградят такива центрове. Всички ние да дадем пари, за да си останат там, където са, а когато, както Ренци (италианският премиер Матео Ренци – бел.ред.) каза, политиката с главно П реши тези кризи, да могат да се върнат по родните места. Това би трябвало да е крайната цел на помощта, която оказваме”, коментира той.

 

При откриването на предприятието в Долна Диканя, инвестициите за което са на стойност 8 306 000 лв. и е реализирана по Програмата за развитие на селските райони, той посочи, че така разбира бизнеса – „да намериш ниша, да направиш проект, бизнес план и след това държавата да ти помогне, каза премиерът”.

 

Бойко Борисов посочи, че България вече е задала проектите по плана "Юнкер", чиято цел е да се подкрепят малките и средните предприятия, и са впрегнати силите на експертите за максимално усвояване на средствата по европейските програми.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама