ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 26 ноември

0 4152 25.11.2008
Предстоящо на 26 ноември

Разглеждат антикризисната стратегия срещу глобалната криза; на кръгла маса обсъждат толерантността и етническото съжителство; честват се 130 години от първото военно училище у нас.


 

Народното събрание ще проведе редовно заседание от 09.00 часа.

 

Заседание на Висшия съдебен съвет ще се състои от 10.00 часа.

От 10.00 ч. в Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще води първото заседание на Държавно – обществената консултативна комисия по туризма, на която той е председател. На заседанието ще бъде обсъден проект за „Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в Република България, 2008-2013 г.”. Предвижда се и обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма и др.

Евродепутатът на НДСВ Биляна Раева и членовете на Съвета по икономика и финанси на НДСВ организират дискусия на тема „Климатични промени, енергия и икономическо развитие”. Обсъждането ще се проведе в зала „София” на Гранд хотел „София” от 10.30 часа.В дискусията ще се включат и търговските представители на посолствата на Полша, Унгария, Франция, Германия, Гърция, Естония, Испания, Словакия, Румъния, представители на Министерство на околната среда и водите, Американската търговска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и др.

Посолството на Република Корея, Корейската фондация и Софийският университет “Св. Климент Охридски” ще бъдат домакини на симпозиум Корейско-Български Форум 2008, който ще се проведе в Аулата на Софийския университет. Официалното откриване е от 10.00 часа. Форумът ще бъде открит от проф. д-р Иван Илчев, ректор на СУ.

Кръгла маса на тема: Бъдещето на България гарантирано от толерантността и етническото съжителство в българското общество? ще се проведе организирана в БТА от 11.00 часа.Участници във форума са млади политици, неправителствени организации и представители на малцинствени групи.

От 26 до 28 ноември 2008 г. на посещение в България ще бъде китайска бизнес делегация от провинция Шанхай. В рамките на посещението на 26 ноември 2008 г., сряда, в сградата на БСК ще се проведе българо-китайски бизнес форум.


Кметът на София Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на Банка БНП Париба С.А. – клон София - Улрих-Гюнтер Шуберт ще подпишат в 12.00 часа договор, с който се дава старт на проект „Социална кухня”.

Национална икономическа кръгла маса – Глобалната финансова криза и българската антикризисна стратегия: макроикономически, социални и политически измерения ще се състои в столицата.

В 11.00 часа ще се състои редовният брифинг на говорителя на Министерството на външните работи Драговест Горанов.

В 11.00 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети Централната лаборатория по оптичен запис и обработка на информацията към Българската академия на науките (ул."Акад. Георги Бончев", бл.101).

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем ще открие международната изложба за детска рисунка „Мисия спасител 2008”. Експозицията включва творбите на 27-те призьори от Русия, Турция, Унгария, Хърватска, Словения, Индонезия и България, които са подредени във фоайето на зала 9 в Националния дворец на културата.

От 11.00 часа в зала „Запад” в Народното събрание ще бъде представено Законодателно проучване на тема: Нормативна уредба на публично-частното партньорство в европейските държави. Проучването е направено от студентите на стаж в Парламента по инициатива на народният представител Светослав Спасов. В проучването са представени различните форми на публично-частно партньорство и опитът на европейските държави.

Президентът Георги Първанов ще участва в честването на 130-та годишнина от откриването на първото военно училище. Във Велико Търново президентът ще посети православния храм “Св. Седмочисленици”, където ще бъде посрещнат от великотърновския митрополит Григорий. След това ще положи венец пред паметника на възпитаниците на военното училище. Президентът ще разгледа полигона за подготовка на кадри за участие в операции по поддържане на мира, тренажорния комплекс за стрелба със стрелково оръжие и департамента по чуждоезиково обучение на университета. Държавният глава ще присъства на тържествено събрание, на което ще поздрави преподавателите и студентите.

В Бургас ще се проведе среща с лидерите на партиите в коалиция “Движение Напред” Кънчо Филипов (ЛИДЕР), Красимир Каракачанов (ВМРО) и Стефан Личев (ЗНС) от 17.30 часа в зала Изток на БСУ, където ще бъдат представени основните послания на програмата на коалицията. От 18.00 часа в същата зала те ще се срещнат с бургаската общественост и активите на местните структури на партиите.

Продължава посещението на премиера Сергей Станишев в Германия. На 26 ноември министър-председателят ще бъде в Потсдам, където ще разговаря с министър-председателя на федерална провинция Бранденбург Матиас Плацек.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов заминава на официално двудневно посещение във Федерална Република Германия по покана на федералния министър на прехраната, земеделието и защитата на потребителите Елзе Айгне. По време на визитата двамата министри ще обсъдят сътрудничество между България и Германия в областта на земеделието. Министър Цветанов ще се срещне и с министъра на селските райони, прехраната, земеделието и защита на потребителите на Федералната провинция Долна Саксония Ханс-Хайнрих Елен в гр.Олденбург.

 

Frognews.bg  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама