НОВИНИ


КАТ взема книжки за неплатени глоби

5 6535 01.05.2015
КАТ взема книжки за неплатени глоби
Архив

През целия почивен ден КАТ правеше проверки на пътя. Акция има и срещу неплатените глоби, като вече се отнемат книжки от нарушители с неплатени актове.


Заради временното спиране на мобилните камери и временната забрана катаджии да спират коли, хванатите нарушители са седем пъти по-малко.

Статистиката сочи, че през 2014 г. нарушенията са над 756 340, а сега само 99 466. Масово не се плащат и глоби - отчитат от КАТ.

От 27 милиона през миналата година, само 6 милиона са постъпленията в бюджета сега.

 

В огромна библиотека КАТ държи досиетата на най-големите нарушители, съобщава bTV. Рекордьорът е с 30 000 лева от неплатени глоби.

 

Стотици са големите длъжници и повечето чакат да изтече давността на глобите им, за да не ги платят. Неплатените в срок глоби се изпращат за събиране в НАП.

Мнозина обаче са редовни и плащат за нарушенията.

 

По сега действащия закон, КАТ няма как да събере неплатените глоби. Единственият начин е да отнема книжки или да отказва регистрация на кола до внасяне на парите.

 

Акцията на КАТ срещу неплатените глоби ще продължи и в следващите дни. До момента 50 столичани са се „опарили” от нея. От пътната полиция твърдят, че ще отнемат книжки без значение дали се дължат 50 или 10 хиляди лева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама