НОВИНИ


Радан Кънев: Атакуват Москов, Ненчев и Митов заради реформите

5 4439 04.05.2015
Радан Кънев: Атакуват Москов, Ненчев и Митов заради реформите
Радан Кънев

На свършената работа и на готовите законопроекти с обещанието от правителството реформи се дължат атаките срещу министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и колегите му с ресори „Отбрана” и „Външна политика” Николай Ненчев и Даниел Митов. Това каза в Благоевград съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от bTV.


Според лидера на ДСБ неговият съпартиец Москов е подложен на „най-силната публична атака от последната година в управлението на Иван Костов насам, която се е виждала в българското медийно пространство”.

 

„Нищо чудно не е, защото предложените от него реформи в момента застрашават бизнес интереси в различни сфери – в източването на болничните бюджети, в лекарствената политика, които смело можем да изчислим на над 300млн. лева годишно. Говоря единствено за генерирани нечистоплътни приходи в сферата, не за чисти обороти”, посочи Кънев.

 

Той атакува и пловдивския митрополит Николай, който преди седмица разкритикува Москов заради информациите, че онкоболни ще останат без лекарства, като „за човещина не е нужна реформа”.

 

Реформаторът посочи, че тези коментари и „смехотворното коронясване на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май” са груба намеса на църквата в българската политика.

 

По отношение на отбраната, Радан Кънев заяви, че на КСНС е било обсъждано, че от влизането ни в НАТО насам въоръжението за армията ни е купувано „на парче” и има съмнение, че това е било продиктувано само от комисионните.

 

„Изхарчени са над 15 млрд. лева за въоръжение, което всъщност не осигурява отбранителната способност на българската армия към момента”, заяви Радан Кънев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама