НОВИНИ


Москов ще се обяснява пред депутатите в четвъртък

2 4557 05.05.2015
Москов ще се обяснява пред депутатите в четвъртък
Министърът на здравеопазването Петър Москов Булфото

Депутати настояват за обяснение на здравния министър Петър Москов за намеренията му да слива лечебни заведения, след като заяви пред бТВ, че до една година в страната ще бъдат закрити 50 болници. Очаква се на идеята да се противопоставят както народни представители от опозицията, така също и от управляващото мнозинство. От ДПС пък за пореден път заявиха намерението си да внесат "вот на недоверие" срещу правителството заради политиката в областта на здравеопазването.


Народните представители настояват за обяснения на 7 май, четвъртък, 2015 г. от 15.30 часа в Зала 130 на НС.

Депутатите в здравната комисия от БСП, ДПС и АБВ вчера блокираха след разгорещени дебати едно от най-важните предложения на министър Петър Москов. А именно - държавата да има монопол в надзорния съвет на НЗОК при вземане на решения как да се харчат парите от нашите вноски. Гласуването беше на кантар с осем на осем гласа и не мина в комисията.

След като Москов уволни директора на болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев, стана ясно, че сред идеите за реформа на министъра на здравеопазването е и тази - да слее администрациите на девет университетски болници - Александровска болница, болница "Св. Иван Рилски", болница "Св. Екатерина", "Майчин дом", Инфекциозна болница, Белодробната болница, Педиатричната болница и др. Разчетите на МЗ показали, че така ще бъдат спестявани по няколко милиона лева всяка година.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама