НОВИНИ


Д. Зоров: Млечни боклуци от ЕС се препакетират у нас

6 6279 05.05.2015
Д. Зоров: Млечни боклуци от ЕС се препакетират у нас
Веригите цакат нашите производители

"Трябва хората да знаят, че в момента най-големите боклуци идват от ЕС и се препакетират. Българските производители страдат от нелоялна конкуренция”. това заяви по БНТ Димитър Зоров, шеф на Асоциацията на млекопреработвателите.


Той, Лукан Луканов, председател на Съюз „Произведено в България", и депутатът Румен Гечев защитиха българските производители затапиха защитаващите търговските вериги в ефира на БНТ. Йордан Матеев от Сдружението за модерна търговия и Георги Ганев - програмен директор по икономически въпроси в Център за либерални стратегии, не успяха да спечелят с доводите си зрителите, след като бяха поканени да коментират темата „Трябва ли да се осигурят преференциални условия за българските производители?”

Крайното гласуване бе с голяма разлика в полза на това да се защитят българските производители - 86.9% от зрителите гласуваха с „да”, „10%” с „не”, а 3.1% са без мнение.
Димитър Зоров бе доста краен, но директно обясни защо кашкавалът в Германия е по-евтин от този в България. „Кашкавалът има 6% ДДС в Германия, а у нас е 20%.

Йордан Матеев се опита да обясни, че големите вериги работят чудесно с българските производители, но думите му прозвучаха по-скоро като заучена фраза и не бяха подплатени с ясни доводи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама