СВЯТ


Супер танкът „Армата” забуксува пред мавзолея на Ленин

9 5431 07.05.2015
Супер танкът „Армата” забуксува пред мавзолея на Ленин

„Армата”, танкът от ново поколение, за който се изписаха суперлативи на килограм, закъса по време на генералната репетиция за Парада на победата на 9 май на Червения площад, съобщи rbc.ru, като се позова на свой кореспондент от мястото на събитието.


Машината е отказала, когато е била точно срещу мавзолея на Ленин. Въпреки усилията на екипажа машината не помръднала. Дошла и буксираща техника, но танкът останал на Червения площад по време на цялата репетиция. В края на краищата дикторът на площада обявил, че спирането на танка е предварително планирано и по този начин е било демонстрирано как ще се евакуира военна техника при нужда.

Зрителите на репетицията използвали момента и започнали да си правят снимки с военната машина. Кореспондент на "Комсомолская правда" съобщи от мястото на събитието, че до повредената машина се е приближил министърът на отбраната Сергей Шойгу, след което към танка се отправила буксираща техника и той е бил отстранен от трасето.

Танкът „Армата” е част от най-новата бойна техника и за първи път бива показван. Екипажът му е в специална подсилена капсула, а досега този танк бе показван само с прикрита от брезент горна част.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама