ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 28 ноември

0 4018 27.11.2008
Предстоящо на 28 ноември

Заседава парламентът; Фондация "Българска памет" стартира проекта "Да пропътуваме кризата"; провежда се семинар за лечение на СПИН; обсъждат правата на жертвите при трафик; гледа се делото срещу Маргарита Пецанова и Пламен Живков.


 

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

Премиерът Сергей Станишев ще разговаря с председателя на Военния комитет на НАТО адмирал Ди Паола, който е на двудневно посещение в България.

В 8.45 часа в зала “Максима” на УНСБАЛ “Св. Екатерина” ще се открие семинар на тема: „Настоящи регулаторни предизвикателства пред лекарствените продукти”.

„Булгартабак-Холдинг” АД организира пресконференция от 11.30 часа в сградата на компанията на ул. „Граф Игнатиев” № 62, ет. 6. Участници в срещата с медиите ще бъдат: Корнелия Нинова, изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг”; Иван Биларев, изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг”.

Конференция на тема "Гъвкавост и сигурност на заетостта в малките и средните предприятия" ще започне в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Конференцията ще се проведе в голямата конферентна зала на УНСС в 9.00 часа.

Фондация „Българска памет” и транспортно-туристически консорциум „Юнион-Ивкони” организират от 11.00 часа в пресклуб на БТА пресконференция на тема “Да пропътуваме през кризата”.

В столицата ще се проведе пресконференция във връзка с 10 годишнината на Българския форум на бизнес лидерите. Участие ще вземе Адам Лийч – изпълнителен директор на Международния форум на бизнес лидерите на принца на Уелс.

От 11.00 часа в сградата на бул. “Стамболийски” 51 ще се проведе пресконференция на тема “Европейски перспективи пред развитието на речните общини в България”. Организатор е новосформираната Асоциацията на речните общини в България.

В София ще се проведе заключителна пресконференция на тема “Трансгранично сътрудничество – състояние и перспективи. Въздействие върху елементите на епидемичния процес”. Форумът ще бъде открит от д-р Илко Семерджиев, председател на сдружение “Обществено здраве 2007”.

От 10.30 часа в Център за култура и дебат "Червената къща" ще се проведе Граждански форум на тема "Законодателство и инициативи на Европейския парламент за смекчаване на климатичните изменения". Форумът е организиран от Информационното бюро на Европейския парламент (ЕП) за България, със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България. Участие ще вземат членовете на Европейския парламент Мариела Баева, Слави Бинев, Биляна Раева и Петя Ставрева.

От 12.00 часа в София Прес ще се проведе пресконференция организирана от Партия “Зелените” и гражданската коалиция “България без цианиди”. На пресконференцията ще бъдат представени 30 снимки от хвостохранилището на фирма “Челопеч Майнинг” и посещението на евродепутати от Комитета по петициите на Европейския Парламент там в края на октомври.

От 9.00 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне конференция на тема "Гъвкавост и сигурност на заетостта в малките и средните предприятия ".

На 28 и 29 ноември 2008 г. в столицата ще се проведе семинар на тема „Медицинско обслужване и лечение на пациенти с ХИВ/СПИН” на медицинските специалисти, работещи в секторите за лечение на ХИВ/СПИН. Обучението се организира в рамките на Компонент 8 „Подходящи и достъпни лечение и грижи за хората, живеещи с ХИВ/СПИН” на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.

В 11.00 часа в сградата на Национална агенция “Пътна инфраструктура” на бул. “Македония” № 3, ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между МВР и НАПИ.

В 9 часа в зала 2 на Софийски университет ще се проведе среща на Партньорска среща на координаторите на проекта за валидизация на стандарти за подпомагащи професии по програма Леонардо да Винчи. В 12 часа в аулата ще се проведе тържествено връчване на дипловмите на завършилите ФМИ.В 18 часа ще се състои представянето на българския превод на книгата “Кратка история на готите”.

В 9.30 часа СГС ще гледа делото срещу Маргарита Пецанова и Пламен Живков по чл. 219 от НК.

Изпълнението на проекта „Укрепване на капацитета на Комисията по превенция и противодействие на корупцията с оглед подобряване на борбата с корупцията в държавната администрация и съдебната власт”стартира в София. Срещата ще бъде открита от министъра на вътрешните работи и председател на Комисията Михаил Миков.

Зам.-председателят на НС Надежда Михайлова ще бъде гост на дискусия с млади хора, представители на училищни и детски съвети в район „Оборище” и Столична община. Срещата ще се проведе от 16 часа в сградата на Софийската математическа гимназия.

В 12 часа в БТА ще се проведе пресконференция на проф. Иван Ангелов - икономист, чл. кор. на БАН на тема: „Представяне на спешни мерки за антикризисната програма и за подобряване на усвояването на европейските фондове”.

В 13 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция за предстоящите Дни на канадската култура.

Продължава Международна конференция на тема „Правата на жертвите на трафик на хора и тяхната закрила”, която се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва на заседание на Съвета по земеделие и рибарство на Европейския съюз.

Кметът на София Бойко Борисов е на посещение в Париж, където ще присъства на учредяването на Международна мрежа на бизнес кварталите. В мрежата се включват Амстердам, Букурещ, Кейптаун, Йоханесбург, Монреал, Москва, Нюкасъл, Пекин, Сао Пауло, Шенянг, Севиля, Токио. На учредяването ще присъства и главният архитект на Столична община Петър Диков.

Председателят на Икономическия и социален съвет на България доц. д-р Лалко Дулевски ще участва в Годишната среща на президентите на икономическите и социални съвети на страните-членки на Европейския съюз /ЕС/ и Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/.

 

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама