НОВИНИ


Ованес Мелик: В България 80% са русофили

44 5356 09.05.2015
Ованес Мелик: В България 80% са русофили
Ованес Мелик-Пашаев

Гледната точка на българското правителство не съвпада с гледната точка на българския народ. В България 80% са русофили, а много от т. нар. „русофоби", са хора, които заради служебното си положение са принудени да го правят. Те изпълняват поръчка или им плащат много добре”, смята културният деец Ованес Мелик-Пашаев.


Той коментира в интервю за bTV и руската олигархия: „Олигарсите бяха създадени не по времето на Путин, а по времето на Елцин. Подготвени от Горбачов. Путин го наследи това. В момента се наблюдава процес, в който олигарсите помагат на държавата. Те помага да се построи Сочи. Ако погледнете сега руската култура, един от тях помага на Большой театър, вторият на оркестъра на Спеваков, третият на Башмет, други на един-втори театър. Те влагат пари в икономиката и духовното развитие на Русия и това радва. Значи някакви отношения вече се променят. Т.е. такива неща като преди, като например присвояване на публични средства, както беше при Елцин, вече не съществува”.


Ованес Мелик-Пашаев е сочен за един от създателите на руската рок музика.  Рок музиката се зароди с помощта на ЦК на Партията. Изведнъж се взе решението, че трябва да се акцентира върху младежта и се създаде на базата на ЦК, Ленински комунистически съюз младежи в Москва. Така се събра рок клуб. Изведнъж всички започнаха да се срещат там, да свирят и се получи една много добра среда за общуване между музикантите. Това допринесе за възраждането на рок-музиката, разказа един от създателите на рок музиката в ССР, разказа Пашаев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама