НОВИНИ


Кунева: 100% сме готови за Шенген по въздух и вода

5 4131 12.05.2015
Кунева: 100% сме готови за Шенген по въздух и вода
Меглена Кунева

България има 100-процентова готовност за влизане в Шенген по въздух и вода, или така наречените "сини граници", заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, която заедно с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков направи инспекция на техническата готовност на пристанище и летище Бургас за Шенген.


Ръководството на летище Бургас представи електронните гишета, които се инсталират в момента, системата за снемане на отпечатъци Евродак, както и новите помещения за задържане на нелегални имигранти. На пристанище Бургас вицепремиерът се запозна с работата на системите за залавяне на живи стоки и на радиоактивни материали, както и с мобилната лаборатория за нередовни документи.

 

Изключително съм впечатлена от техниката, с която пристанището и летището разполагат, както и от професионалистите, които работят по гранично-пропускателните съоръжения, заяви Кунева. Тя посети и интегрирания контролен център, който следи трафика в Черно море, и разговаря с екипажа на граничния катер "Обзор", снабден с техника по шенгенски критерии.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама