НОВИНИ


Прокуратурата иска всички указания на БНБ към квесторите на КТБ

2 4378 13.05.2015
Прокуратурата иска всички указания на БНБ към квесторите на КТБ
Сотир Цацаров

Прокуратурата е изискала всички указания, които БНБ е давала на квесторите. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.


Да, има техни указания. Затова казах, тук става дума за указания на конкретни длъжностни лица. Ние разполагаме с немалка част от тях, но просто в момента сме изискали всички, за да сме сигурни, че това, което ни е дадено е това, което е дадено като указания на квесторите. Известни са ни указанията, които са дадени по отношение на влоговете и за това кои, според становище на длъжностни лица от банката, би следвало да се третират като преференциални и кои не, каза Цацаров.

 

В понеделник прокуратурата образува дело за безстопанственост в особено големи размери срещу квесторите в КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов.

От БНБ пък се оправдаха, че не са давала указания за предоговаряне на специалните влогове и превръщането им в обикновени, за да може собствениците им да получат до 100 000 евро от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Околво 1000 души са се възползвали от тази екстра.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама