НОВИНИ


Цацаров недоволен НС да сменя главния прокурор

12 4960 14.05.2015
Цацаров недоволен НС да сменя главния прокурор
Главният прокурор Сотир Цацаров

„Едва ли някой ще погледне добре на възможността главните прокурори и председателите на върховните съдилища да може да се сменят, като в близки балкански страни".


Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в коментар на предложението на Реформаторския блок главният прокурор да може да бъде сменян със съгласието на 3/4 от депутатите, предаде БГНЕС.

„Всякакви идеи за парламентарен контрол върху главния прокурор и върху прокуратурата са добре дошли. Що се отнася до това какво, как и по какъв начин, съм го казал достатъчно ясно и преди - докато не видя нещо написано, а до момента чувам само словоизлияния, абстрактни политически идеи, които се опитват да добият юридически привкус - не мога да кажа нищо друго.

Проблемът не е в това дали 3/4 от депутатите ще могат да свалят главния прокурор. Всъщност тези, които го предлагат, е добре да се справят с решенията на Конституционния съд, но това е отделен въпрос, това вече е въпрос на юридическа култура. Проблемът е в нещо друго, проблемът е доколко този поход към овладяване на прокуратурата ще бъде реализиран", припомни Цацаров казаното от него през ноември.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама