ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 2 декември

0 4334 01.12.2008
Предстоящо на 2 декември

Заседава извънредно парламентът; дискутират заплатите на държавните служители; обсъждат качеството на пощенските услуги; НЗОК представя нова интегрирана информационна система.


 

Извънредно заседание на Народното събрание ще се състои от 14.00 часа.

 

В Националния дворец на културата заместник-министърът на държавната администрация и административната реформа Бужка Лукич ще открие дискусионен форум относно заплащането на служителите в държавната администрация. Тя ще представи основните приоритети в областта на политиката по доходите и управлението на човешките ресурси през 2009 г.

ДКЕВР насрочва открити заседания за разглеждане на доклади относно издаване на лицензия за дейността “търговия с електрическа енергия” на „Балкан Алфа Енерджи” АД, „Загора Енерджи” ЕООД и „Данс Енерджи” ООД и издаване на лицензия за дейността “снабдяване с природен газ от краен снабдител” на „Промишлено Газоснабдяване” АД, гр. Сливен

Представители от движение „НАПРЕД” ще се срещнат с членове на Финансовата комисия на Светия Синод
. Срещата е в сградата на Синода и на нея ще бъде обсъдено предложението на коалиция „НАПРЕД” за държавна субсидия за Българската Православна Църква.

От 10 ч. обитателите и педагозите от защитено жилище за хора с умствени увреждания организират пресконференция по наболелите проблеми, които срещат в ежедневието си. Жилището се намира на ул. “Солун” 14, ет. 2 ап. 3.

Заплахите за европейския път на България и актуалната политическа обстановка в страната ще коментират председателят на Българска нова демокрация (БНД) Николай Свинаров и заместник-председателите Лидия Шулева и Христо Савчев по време на редовната седмична пресконференция на БНД.


Негово високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит ще получи почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Софийския университе
т “Св. Климент Охридски”. Церемонията ще се състои от 11.00 часа в аулата на университета.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Фидел Беев по чл. 78 а от НК. От 9.30 часа съдът ще гледа делото срещу Йордан Опиц по чл. 115 от НК.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и ПрайсуотърхаусКупърс България организират работна среща на тема „Мониторинг на качеството на универсалната пощенска услуга съгласно изискванията на ЕС". Ще бъдат представени регулациите и практиките в тази област, както и опита на други страни членки на Европейския съюз.

Всградата на Министерство на земеделието и храните ще се проведе церемония по официалното подписване на договор и стартиране на дейностите по проект “Подпомагане на реформите на горския сектор на България”.

 

Българската банка за развитие организира пресконференция. В нея ще вземат участие председателят на УС на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова и изпълнителните директори на Българската банка за развитие Димитър Димитров и Ангел Геков.

На 2 декември по повод предстоящата среща на Съвета на тройната коалиция ще заседават членовете на Политическия съвет и Парламентарната група на НДСВ. След заседанието, от 13:00 часа, в централата на НДСВ ще се проведе редовният седмичен брифинг на партията.

От 17.00 часа в хотел Шератон, зала “Сeрдика” на официална церемония ще бъдат връчени Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата за 2008 г.

НЗОК ще представи своята нова интегрирана информационна система. Откриването ще бъде от 10 часа в зала „Мусала” на хотел „Хилтън”.

От 19.00 часа в София ще бъдат връчени годишните награди на сп. “Правен свят” за съдия, прокурор и адвокат на годината според социологическо проучване, направено сред 1800 юристи от цялата страна.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие основно ремонтирани отделения
в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров” – ЕАД – „Клиника по детски и инфекциозни болести с интензивен сектор”, „Отделение за чревни инфекции със сектор за паразитни и тропически болести”, „Отделение за имуносупресирани пациенти”.

В 11.00 часа ще се състои редовният брифинг на говорителя на Министерството на външните работи Драговест Горанов.

От 14.00 ч. ще се състои пресконференция на Геофизичния институт при БАН в София прес на тема „Предсказване на земетресения – митове и реалност”.


В столицата ще се проведе работна закуска на тема “Отпадъците от опаковки – боклук или суровина? Преработка и пазар на суровините в България”. Тази работна закуска е втората среща на бизнеса, институциите и медиите от клуба „Приятели на чистия град” по въпроси, свързани с управлението на отпадъците и оползотворяването на опаковките.

От 12.00 ч. в БТА ще се състоип представяне на доклад за мониторинг на общинските стопански дейности.

В 11.00 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети Тракийския университет – град Стара Загора, и ще присъства на официалното откриване на Стопанския факултет.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва на редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Брюксел.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в сенната Среща на министрите на външните работи на НАТО, която ще се проведе на 2 и 3 декември 2008 г. в Брюксел.


Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама