БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Борисов ядосан: Направи добро, за да изядеш дърво

65 7970 19.05.2015
Борисов ядосан: Направи добро, за да изядеш дърво
Премиерът Бойко Борисов Булфото, архив

Направи добро, за да изядеш дърво. Горещо съжалих. Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще върне на Авиоотряда парите за полета до Разград с правителствен хеликоптер.


„Горчиво съжалих след посещението си в Разград заради популистките забележки, че в 21 век за 2500-2900 лв. съм ползвал правителствен хеликоптер, за да спестим 10 часа път. Исках да покажа на хората в Разград, че държавата се грижи и за тях, и за футбола. Горчиво съжалих, направи добро, за да изядеш дърво много важи в България". „Орешарски не строеше нищо и не летеше за никъде“.

Така премиерът Бойко Борисов коментира по време на дебата „Деветте пътя към еврофондовете" гафа с използването на правителствения хеликоптер за полета до Разград за откриването на новата трибуна на стадиона на „Лудогорец“.

Борисов демонстрира възмущение от въпросите за полета и заяви, че цяла седмица му се търси сметка за „2500 лева“, а на Орешарски за забавените милиони по европрограмите никой не му търсел сметка.

„Истински ме заболя заради забележките за правителствения хеликоптер. Работим много до 10-11 часа, имаме работа, а на следващия ден летяхме за Катар. Ще направя всичко възможно да върнем тези пари на отряда. Мислим за схемата, за да не е популистка", допълни той.

Борисов припомни, че е забранил и кетъринга в хеликоптерите по време на полетите, след като в началото на годината „Авиоотряд 28″ отмени обществената си поръчка за луксозен кетъринг на полетите за 50 хиляди лева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама