ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 3 декември

0 3645 02.12.2008
Предстоящо на 3 декември

Отбелязва се Международния ден на хората с увреждания; връчват 30 нови линейки за болници в страната; заседава ВСС; открива се XXVII Софийски международен панаир на книгата.


 

 

Пред Храм-паметник „Александър Невски” министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев официално ще връчи 30 автомобила на директори и управители на областните лечебни заведения, които ще осъществяват дейностите в изпълнение на Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Кампанията „Близо до теб” ще бъде закрита от зам.-министъра на извънредните ситуации Ангел Чакъров в Столичния общински дневен център за социална интеграция на инвалиди. Министерството на извънредните ситуации ще представи и специално разработен раздел за хора с увреждания към своята интернет-страница.

Заместник министър-председателят Меглена Плугчиева ще участва в заседанието на Комисията по европейските въпроси в Народното събрание.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще присъства тържеството за отбелязване на 80-годишнината от основаването на Национално читалище на слепите „Луи Брайл”. Честването е от 11.00 часа в Централния клуб на армията на бул. „Цар Освободител” в София.

 

На пресконференция в сградата на МВР ще бъде открита процедура за модернизирането на пожарните служби в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора. Схемата се финансира по Оперативна програма “Регионално развитие” на стойност 7 000 000 евро.

От 12.00 часа в Централното фоайе на Народния дворец на културата (НДК), София, ще бъде открит ХХVІІ Софийски международен панаир на книгата.

От 9.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Борис Стоичков – ВиК по чл. 219 от НК.

Военноапелативният съд ще гледа делото срещу петимата полицаи, пребили Ангел Димитров-Чората в Благоевград.

Общинският съветник от СДС Стефан Иванов ще даде в 12,30ч. пресконференция в Столична община.

Кметът на София Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на М-Тел Йозеф Винацер ще открият в 17.30 часа ледената пързалка, изградена в езерото „Ариана”.

В столицата ще бъде открита кръгла маса на тема “Сивата икономика в България по време на икономическа криза”. Организатори са Център за изследване на демокрацията и Фондация „Фридрих Еберт”

В Баскетболната зала на Националната спортна академия в София ще се проведе спортен фестивал за деца със и без увреждания, по повод Международния ден на хората с увреждания. Организатор е младежкото сдружение „Мечти и отбори България”.

Международна изложба на деца със специфични потребности “Ще ви хареса ли моето творчество?” ще бъде открита от 16.00 часа на моста на НДК.

От 11.00 часа в Голямата конферента зала на УНСС ще се проведе Форум по предприемачество. Организатори са Майкрософт България, Фондация на бизнеса за образованието, УНСС и City University.

От 14.00 часа в зала 1 на Софийския университет “Св. Климент Охридски” ще се проведе публична дискусия на тема: “България в рамките на световната финансова криза”. Организатор е Студентски клуб на политолога. 

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), УНИЦЕФ - България и Фондация "Център Надя" ще отбележат една година от старта на Националната гореща линия за деца 0800 19 100 "Говори с приятел".

Столична община и Национален център за социална рехабилитация организират конкурс „Мис и Мистър София +” по случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания. Мероприятието ще се проведе в Зала „Средец” на Хотел „Шератон” в 18.00.

От 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на ВСС.

Депутатът от ОДС Надежда Михайлова ще изнесе лекция на тема “България в ЕС- пътят към членството и бъдещи перспективи”. Събитието ще се проведе в 10.00 ч. в зала 1 на Ректората.

От 11.00 часа в Бургас организациите на хората с увреждания ще проведат първия местен протест.

От 17:00 ч. в Катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин ще бъдат посрещнати светите мощи на Св. Варвара, Св. Климент Охридски и на Св. Панталеймон, които ще останат за всенародно поклонение до 7 декември (неделя).

По повод Деня на хората с увреждания момчетата от защитено жилище за хора с умствени увреждания и техните педагози ще раздадат флайери на участниците в обществения съвет, който ще се проведе в 11.00 ч. в зала Варна на общината.

Президентът Георги Първанов ще направи официално посещение в Република Албания от 3 до 4 декември 2008 г.

 Frognews.bg

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама